Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským."— Transkript prezentace:

1 CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 I. INTRODUCTION – SOMETHING ABOUT ME Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 1) Translate these words: WORK, JOB = STUDY = LIFE = MARRIED = SINGLE = PRÁCE, POVOLÁNÍ Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. STUDOVAT ŽIVOT ŽENATÝ / VDANÁ SVOBODNÝ

4 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1) Translate these words: TRAVEL = UNIVERSITY = DENTIST = TO BE BORN = FREE TIME = CESTOVAT Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. UNIVERZITA ZUBAŘ NARODIT SE VOLNÝ ČAS

5 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1) Translate these words: PROFESSION = ECONOMICS = OWN = COMPANY = RETIRED = PROFESE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. EKONOMIE VLASTNÍ SPOLEČNOST V DŮCHODU

6 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Match questions to the answers: HOW OLD ARE YOU? = DO YOU HAVE ANY CHILDREN? = ARE YOU MARRIED? = WHERE DO YOU WORK? = I AM 19 YEARS OLD. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. YES. I HAVE GOT TWO CHILDREN. NO, I AM SINGLE. I WORK IN A BANK.

7 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Match questions to the answers: ARE YOU A STUDENT? = WHERE WERE YOU BORN? = WHERE ARE YOU FROM? = WHAT IS YOUR JOB? = YES, I AM. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I WAS BORN IN MORAVIA. I AM FROM BRNO. I AM A DENTIST.

8 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Match questions to the answers: ARE YOU ENGLISH? = WHERE DO YOU LIVE? = DO YOU LIKE TRAVELLING? = NO, I AM CZECH. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I LIVE IN THE VILLAGE. YES, I DO.

9 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: a) Make a dialog: L:HELLO. I AM LUCY. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. P:NICE TO MEET YOU! I AM PETRA. L:WHERE ARE YOU FROM? P:I AM FROM SCOTLAND. L:WHAT DO YOU DO? P:I AM A TEACHER.

10 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: a) Make a dialog: L:ARE YOU SINGLE? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. P:NO, I AM MARRIED. L:DO YOU HAVE ANY CHILDREN? P:YES, I HAVE GOT TWO CHILDREN. L:PLEASED TO MEET YOU. P:PLEASED TO MEET YOU, TOO.

11 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: b) Match questions with the answers:  WHAT´S YOUR PROFESSION? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  I DON´T HAVE A PROFESSION. I´M RETIRED.  HOW LONG HAVE YOU WORKED HERE?  I´VE WORKED HERE FOR NINE MONTHS.  WHAT DID YOU STUDY AT UNIVERSITY?  I STUDIED ECONOMICS AT OXFORD UNIVERSITY.

12 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: b) Match questions with the answers:  DO YOU HAVE A CAR? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  YES, I´VE GOT A FORD.  WHAT DO YOU LIKE TO DO IN YOUR FREE TIME?  I LIKE TRAVELLING.  ARE YOU STUDYING AT UNIVERSITY?  YES, I´M STUDYING ENGLISH LITERATURE.

13 II. ASKING FOR DIRECTIONS Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 1) Translate these words: TURN = NEAR = PAST = STRAIGHT = RIGHT = ZAHNOUT, ZABOČIT Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. BLÍZKO KOLEM, PODÉL PŘÍMO, ROVNĚ VPRAVO

15 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1) Translate these words: LEFT = FOLLOW = FAR = CROSS = CLOSE = VLEVO Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. NÁSLEDOVAT, POKRAČOVAT DALEKO PŘES BLÍZKÝ, BLÍZKO

16 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1) Translate these words: OVER THERE = WALK = GET = SHOW = NEED = TÁMHLE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JÍT PĚŠKY DOSTAT UKÁZAT POTŘEBOVAT

17 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Match English and Czech parts together: DO I NEED TO TAKE THE TAXI? = HOW FAR IS IT? = CAN YOU SHOW IT TO ME ON THE MAP? = WHERE IS THE NEAREST BUS STOP? = MUSÍM JET TAXÍKEM? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JAK JE TO DALEKO? MŮŽETE MI TO UKÁZAT NA MAPĚ? KDE JE NEJBLIŽŠÍ AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA?

18 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Match English and Czech parts together: EXCUSE ME. DO YOU SPEAK ENGLISH? = IS IT NEAR? = WHERE IS THE POST OFFICE HERE? = HOW DO I GET TO THE HOSPITAL? = PROMIŇTE. MLUVÍTE ANGLICKY? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JE TO BLÍZKO? KDE JE ZDE POŠTA? JAK SE DOSTANU DO NEMOCNICE?

19 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Match English and Czech parts together: IS IT FAR? = GO STRAIGHT ON. = FOLLOW THIS STREET. = JE TO DALEKO? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JDĚTE ROVNĚ. JDĚTE PO TÉTO ULICI.

20 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: a) Make a dialog: F: EXCUSE ME. DO YOU SPEAK ENGLISH? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Y: YES, OF COURSE. WHAT DO YOU NEED? F: IS HERE ANY HOSPITAL? Y: YES, IT IS. F: HOW FAR IS IT? Y: NOT FAR FROM THIS PLACE.

21 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: a) Make a dialog: F:HOW DO I GET THERE? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Y: YOU CAN WALK THERE. F: CAN YOU TELL ME THE WAY? Y: FOLLOW THIS STREET. GO STRAIGHT ON. TURN LEFT AT THE LIGHTS. AND THERE IT IS. F: CAN YOU SHOW IT ON THE MAP? Y: YES, I CAN. HERE IT IS.

22 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: b) Match questions with the answers:  WHERE IS THE NEAREST MARKET, PLEASE? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  WALK UNDER THE BRIDGE AND THE MARKET IT´S BEHIND THE CINEMA.  HOW FAR IS IT THE LOCAL POST OFFICE?  NOT FAR. IT´S RIGHT IN FRONT OF YOU!  HOW DO I GET TO YOUR TOWN HALL?  FOLLOW THIS STREET AND IT IS JUST AROUND THE CORNER.

23 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Interview: b) Match questions with the answers:  IS IT NEAR ANY THEATRE, PLEASE? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  YES, IT IS. IT´S NEXT TO THE BANK.  IS IT THE TOY SHOP BEHIND THIS CINEMA?  NO, IT ISN´T. THE TOY SHOP IS OPPOSITE THE CHURCH.  WHERE IS THE BASIC SCHOOL, PLEASE?  IT´S BETWEEN THE POST OFFICE AND THE HOSPITAL.

24 Rozhovor Klipart Microsoft Office Rozhovor s hochem http://commons.wikimedia.org/wiki/File:WM2007_PTS_Interview_Brock.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Mapa města http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stavanger_city_map_cut.jpg Volně šiřitelné http://commons.wikimedia.org/wiki/File:WM2007_PTS_Interview_Brock.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stavanger_city_map_cut.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským."

Podobné prezentace


Reklamy Google