Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 1) Cut out and match into pairs: WATCHING TV Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 WATCHING TV READING BOOKS Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 PLAYING FOOTBALL RIDING A BIKE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 PLAYING ON COMPUTER SWIMMING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 DANCING PLAYING THE INSTRUMENT Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 PLAYING TABLE TENNIS FISHING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 SKATING SLEEPING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 GOING SHOPPING LISTENING TO MUSIC Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 RUNNING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 2) “HOBBIES” WORDS: L I S T E N I N G T O M U S I C S K A T I N G G O I N G S H O P P I N G P L A Y I N G T A B L E T E N N I S P L A Y I N G O N C O M P U T E R R I D I N G A B I K E S L E E P I N G S W I M M I N G P L A Y I N G T H E I N S T R U M E N T D A N C I N G F I S H I N G R U N N I N G Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 a) How many words from ex. 1 can you find in this “Hobbies” word search: 12 words RUNNINGNITAKS IDINGAGNICNAD RSEKIBBZOLAAL GOINGSHOPPING PLAYINGONCEFN LISTENINGTOII ATRLKTNMMPMSP YOEMCESFZUUHE IEGPOMTRATSIE NTNEMURKSEINL GSWIMMINGRCGS TABLETENNISWD Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 b) Think up 1 sentence on each “Hobbies” word: For example: RUNNING - On Monday I go running. LISTENING TO MUSIC- Do you listen to music? GOING SHOPPING - Does she go shopping at the weekends? SLEEPING - On Sunday I stay in bed and sleep to the afternoon. SKATING - I adore skating on the ice. FISHING- I prefer fishing to reading books. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 b) Think up 1 sentence on each “Hobbies” word: For example: PLAYING TABLE TENNIS - I am interested in playing table tennis. PLAYING THE INSTRUMENT- I can´t stand playing the instruments. DANCING- I like dancing very much. SWIMMING - She prefers swimming to running. PLAYING ON COMPUTER - I hate playing games on computer. RIDING A BIKE- In my free time I often ride a bike. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 3) Ask questions with do/does: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Example: Do you like reading books? Yes, I do. / No, I don´t. Does girl´s name ride a bike? Yes, she does. / No, she doesn´t. Does boy´s name go shopping very often? Yes, he does. / No, he doesn´t. Každý žák vyzpovídá další spolužáky a zaznamená do tabulky, viz. příklad níže. Example: Do you like reading books? Yes, I do. Do you go shopping very often? No, I don´t. Odpověď YES: √ Odpověď NO: X

16 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Ask questions with do/does: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. YOU FRIEND

17 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 4) Letters from new penfriends a) Read these letters: HI! I AM YOUR NEW PENFRIEND. MY NAME IS KATE. I AM FROM LONDON. IT IS THE CAPITAL CITY IN ENGLAND. WHAT DO YOU DO IN YOUR FREE TIME? AT THE WEEKENDS I SOMETIMES GO SHOPPING AND WATCH TV. ON SUNDAYS I USUALLY GO WALKING WITH MY DOG. DO YOU HAVE ANY PETS? ON MONDAY I PLAY TABLE TENNIS AT THE SPORTS CENTRE WITH MY FRIENDS. I LIKE RIDING BIKE, TOO. DO YOU PLAY ANY SPORTS? ON WEDNESDAY I GO DANCING. I LISTEN TO POP MUSIC, TOO. DO YOU LIKE MUSIC? WHO IS YOUR FAVOURITE SINGER? WRITE ME SOON! KATE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

18 4) Letters from new penfriends a) Read these letters: HELLO! MY NAME IS ROMANA. I AM FROM PRAGUE IN THE CZECH REPUBLIC. I HAVE GOT LOTS OF HOBBIES. I OFTEN PLAY COMPUTER GAMES AFTER SCHOOL. HAVE YOU GOT A COMPUTER AT HOME? I GO SWIMMING AT THE POOL ON TUESDAY. ON FRIDAY I USUALLY GO RUNNING IN OUR LOCAL PARK. I LIKE READING BOOKS, TOO. MY FAVOURITE BOOKS ARE SCIENCE FICTION. DO YOU READ BOOKS OR MAGAZINES? I ALSO PLAY THE GUITAR. I HAVE LESSONS EVERY THURSDAY. DO YOU PLAY ANY MUSICAL INSTRUMENT? BEST WISHES, ROMANA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

19 b) Match pictures to the names from letters (KATE or ROMANA): ROMANA KATE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ROMANA KATE

20 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. b) Match pictures to the names from letters (KATE or ROMANA): ROMANAKATE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. KATE

21 Fotbaloví fanoušci Fotoarchiv Bohemians 1905 Společenská hra http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Futebol_botao.jpg Volně šiřitelné Rybář http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fiskefrank.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Sledování televize http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Puzzly_watching_TV.svg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Čtení knih http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lao_schoolgirls_reading_books.jpg Creative Commons Attribution 3.0 Unported license Hraní fotbalu http://commons.wikimedia.org/wiki/File:HFK_T%C5%99eb%C3%AD%C4%8D_A_team_playing_football.jpg Creative Commons Attribution 3.0 Unported license Jízda na kole http://commons.wikimedia.org/wiki/File:US_Navy_090912-N-4776G- 041_Master_Chief_Hospital_Corpsman_Dennis_Polli_leads_a_small_group_of_active_and_retired_Sailors_on_a_12- mile_bike_ride_in_Virginia_Beach_for_Virginia_Cyclist_and_Pedestrian_Awareness_Week.jpg Volně šiřitelné http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Futebol_botao.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fiskefrank.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Puzzly_watching_TV.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lao_schoolgirls_reading_books.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:HFK_T%C5%99eb%C3%AD%C4%8D_A_team_playing_football.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:US_Navy_090912-N-4776G- 041_Master_Chief_Hospital_Corpsman_Dennis_Polli_leads_a_small_group_of_active_and_retired_Sailors_on_a_12- mile_bike_ride_in_Virginia_Beach_for_Virginia_Cyclist_and_Pedestrian_Awareness_Week.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

22 Hraní na počítači http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Barnpaapc.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Plavání http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Swimming.breaststroke.arp.750pix.jpg Volně šiřitelné Tancování http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Salsa_dancing.jpg Volně šiřitelné Hraní na hudební nástroj http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chiangmai-market3.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Hraní stolního tenisu http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Khayala_playing_table_tennis.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Kapr http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Common_carp.jpg Volně šiřitelné Brusle http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blue_skates.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Barnpaapc.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Swimming.breaststroke.arp.750pix.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Salsa_dancing.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chiangmai-market3.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Khayala_playing_table_tennis.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Common_carp.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blue_skates.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

23 Spící psíci http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sleeping_springers.png Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Nákupní taška http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shopping_bag.svg Volně šiřitelné Poslouchání hudby http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nishaun_relaxing.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Běh http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_cc_runner_wisconsin_u.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sleeping_springers.png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shopping_bag.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nishaun_relaxing.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_cc_runner_wisconsin_u.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google