Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lukáš jaroš a petr halačka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lukáš jaroš a petr halačka"— Transkript prezentace:

1 Lukáš jaroš a petr halačka
Žižkovský vysílač Lukáš jaroš a petr halačka

2 Úvodní informace jedna z pražských dominant jedna z největších staveb
(216m) ve městě na rozhraní Žižkova a Vinohrad postaven inženýrskými a průmyslovými stavbami Ostrava podle návrhu Václava Aulického

3 Ostatní informace Digitální vysíláni v Praze od roku 2001 Ve věži se nachází restaurace a hotel a místa na vyhlídku na Prahu Od jsou spodní patra věže různobarevně nasvíceny.

4 zajímavost V roce 2000 bylo na pilíře umístěno dílo Davida Černého zvané „Miminka“ znázorňující batolata lezoucí nahoru a dolů. Údajně se setkala s pozitivním ohlasem a byla v roce 2001 nainstalována natrvalo. Pozitivní ohlas nebyl všeobecný, podle serveru VirtualTourist.com je žižkovský vysílač druhou nejošklivější stavbou světa (hned po baltimorském divadlu)

5 Žižkovská věž Baltimorské divadlo

6 Miminka

7 Vstupné Dospělá osoba (toto je vstupné pouze do věže) 180 CZK Důchodce 120 CZK Rodina (1-2 dospělé osoby děti do 14ti let) 420 CZK Děti do 3 let ZDARMA Děti od 3 let do 14 let 100 CZK Studenti od 14 let do 26 let Pes 70 CZK

8 SHrnutí Leží mezi Vinohrady a Žižkovem Je velmi diskutabilní jestli je hezká nebo nehezká. Jsou tam místa na vyhlídku, restaurace, hotel.

9 Díky za pozornost


Stáhnout ppt "Lukáš jaroš a petr halačka"

Podobné prezentace


Reklamy Google