Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner"— Transkript prezentace:

1 Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
VY_32_INOVACE_ZCR_691 Ročník: 4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví Tematický okruh: Evropa Téma: Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny - Francie Žák v pracovním listu pozná turistické atraktivity Francie dle obrázků, zakreslí významné geografické objekty do slepé mapy a přiřazuje a doplňuje pojmy týkající se Francie a místního CER. K pracovnímu listu náleží řešení. Materiál slouží k výuce zeměpisu cestovního ruchu a může sloužit i jako test či maturitní opakování v semináři cestovního ruchu.

2 1. Zakresli do slepé mapy 1. 3 2 1 6 14 4 15 5 15 7 8 13 12 9 11 10 16 16

3 2. Přiřaď pojmy, které k sobě patří
1. Versailles E. Ludvík XIV. 2. Normandie F. 1944 3. Burgundsko D. víno Beaujolais 4. Loira C. hrady a zámky 5. Avignon J. papež 6. Chamomix I. Alpy 7. Lurdy H. poutní místo 8. Cannes G. filmový festival 9. Korsika B. separatismus, Napoleon Bonaparte 10. Lascaux A. pravěké malby

4 3. Doplň chybějící informace
Paříž má 10 mil. obyvatel, každoročně zde přespí 20 mil. turistů, je to 2. nejnavštěvovanější město světa po Londýnu. Katedrála Notre Dame byla dostavěna ve 14. stol. v gotickém slohu. Proslavila se jako místo korunovace francouzský králů. Mj. tu roku 1804 byl císařem korunován Napoleon Bonaparte. Invalidovna byla založena Ludvíkem XIV. a komplex budov byl dokončen v 17. stol. Je zde pohřben císař Napoleon a nachází se zde Vojenské muzeum - jedno z největších na světě. Vítězný oblouk nechal postavit Napoleon, aby sloužil jako připomínka jeho slavných vojenských vítězství. Louvre je největším palácovým komplexem na světě a od renesance jsou zde umístěny proslulé sbírky umění. Eiffelova věž je vysoká 3 m, byla postavena v roce 1889 a do roku 1931 byla nejvyšší stavbou světa a celkem má 3 patra.

5 4. Pojmenuj turistické atraktivity
A Notre Dame 2.

6 B Invalidovna 3.

7 D Vítězný oblouk 4.

8 E Versailles 5.

9 F Mont Saint Michel 6.

10 C Louvre 7.

11 G Avignon 8.

12 H aquadukt Pont du Gard 9.

13 Použité zdroje 1. DALET, Daniel. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 2. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 4. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 5. SULGAN, Rudy. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 6. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 7. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 8. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 9. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner"

Podobné prezentace


Reklamy Google