Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť."— Transkript prezentace:

1 Hlavní město Francie

2 O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť moderní architektury La Défense, které se přezdívá pařížský Manhattan. byla dlouhá léta centrem evropské a světové módy, v poslední době trochu ztrácí na významu, přesto je stále domovem celé řady luxusních značek.

3 INFORMACE Rozloha - 86,9 km² Obyvatelstvo - 2 153 600 (2005) Starosta - Bertrand Delanoë Z mezinárodních institucí v Paříži má sídlo UNESCO, OECD a INTERPOL. Paříží protéká řeka Seina Svůj název Paříž získala zřejmě od galského kmene Parisiů.

4 Mezi nejznámější památky patří : Eiffelova věž Vítězný oblouk Katedrála Notre-Dame Invalidovna Louvre P AMÁTKY

5 P AŘÍŽ V NOCI O Paříži se říká, že nikdy nespí. To čím Paříž uchvátí každého návštěvníka je elegance, atmosféra, multikulturní prostředí, moderní a historické umění a kombinace historických památek s moderními architektonickými směry.


Stáhnout ppt "Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť."

Podobné prezentace


Reklamy Google