Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194."— Transkript prezentace:

1 VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194 Jméno autora:Mgr. Lukáš Židek Třída/ročník:VI. Datum vytvoření: 3. 11. 2013

2 Vzdělávací oblast: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast: Informační zdroje Předmět:Informatika Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Prezentace PowerPoint. Podpora výkladu vyučujícího. Žáci mají možnost využít i při domácím samostudiu. Klíčová slova:Informace, informační zdroj Druh učebního materiálu:Prezentace Soulad se ŠVP:Je plně v souladu se ŠVP - Strom Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení, kompetence k řešení problému, kompetence komunikativní, kompetence pracovní Odkaz: http://www.hfdata.cz/joom/index.php/inf6/777

3 INFORMAČNÍ ZDROJE Kde se získávají informace

4 Informační zdroj Prostředek komunikace, který slouží k zaznamenání, nebo přenosu informací v čase a prostoru. Systém, který je šiřitelem, zprostředkovatelem, nebo nositelem informací.

5 Šíření informací Šíření informací bylo od pradávných dob závislé na rozvoji řeči. Prakticky jediným informačním zdrojem byl rozhovor s jiným člověkem, který mluvil stejnou řečí. Později se začaly zaznamenávat informace pomocí znaků a písma. Vynálezem knihtisku došlo k velkému pokroku, protože knihy představují jeden z nejvýznamnějších informačních zdrojů na světě. S rozvojem techniky se postupně rozvíjelo rádiové a televizní vysílání a dnes vládnou světu informací počítače.

6 Nejčastější informační zdroje Internet Televize Rozhlas Počítačová databáze Vlastní informační systém Knihovny Denní tisk Školy – výuka Jiné osoby Apod.

7 Informační zdroje Zamysli se a svými slovy popiš jaké informační zdroje nejvíce používáš ve svém životě.


Stáhnout ppt "VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194."

Podobné prezentace


Reklamy Google