Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ úkol 1_25. ZADÁNÍ Sestavte program, který po načtení čísla z klávesnice vypočítá jeho absolutní hodnotu a vytiskne ji na obrazovku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ úkol 1_25. ZADÁNÍ Sestavte program, který po načtení čísla z klávesnice vypočítá jeho absolutní hodnotu a vytiskne ji na obrazovku."— Transkript prezentace:

1 NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ úkol 1_25

2 ZADÁNÍ Sestavte program, který po načtení čísla z klávesnice vypočítá jeho absolutní hodnotu a vytiskne ji na obrazovku.

3 VÝVOJOVÝ DIAGRAM

4 ZDROJOVÝ KÓD /* *program pro urceni absolutni hodnoty */ public class AbsolutniHodnota2 { public static void main(String[] args) { int a; System.out.print("Zadej cislo a = "); a = VstupDat.ctiInt(); if(a < 0)a = Math.abs(a); //jestlize je a < 0 do a se priradi absolutni hodnota a System.out.println("Absolutni hodnota cisla je "+a); //tisk absolutni hodnoty } /* *program pro urceni absolutni hodnoty */ public class AbsolutniHodnota2 { public static void main(String[] args) { int a; System.out.print("Zadej cislo a = "); a = VstupDat.ctiInt(); if(a < 0)a = Math.abs(a); //jestlize je a < 0 do a se priradi absolutni hodnota a System.out.println("Absolutni hodnota cisla je "+a); //tisk absolutni hodnoty }

5 ZDROJOVÝ KÓD Hotový program v JCreator AbsolutniHodnota2.java


Stáhnout ppt "NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ úkol 1_25. ZADÁNÍ Sestavte program, který po načtení čísla z klávesnice vypočítá jeho absolutní hodnotu a vytiskne ji na obrazovku."

Podobné prezentace


Reklamy Google