Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

UPOZORNĚNÍ Pro správné zobrazení si nainstalujte font BahamasLight, možná je v základní sadě fontů MS Office, ale to si nejsem jistej.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "UPOZORNĚNÍ Pro správné zobrazení si nainstalujte font BahamasLight, možná je v základní sadě fontů MS Office, ale to si nejsem jistej."— Transkript prezentace:

1 UPOZORNĚNÍ Pro správné zobrazení si nainstalujte font BahamasLight, možná je v základní sadě fontů MS Office, ale to si nejsem jistej.

2 Pájení Vojtěch Fáber

3 Obsah Úvod Pájky Metody Páječka

4 Úvod Pájení je způsob spojování součástí roztaveným pomocným materiálem, tzv. pájky s nižší teplotou tavení než mají spojované součásti, které se při tom neroztaví.

5 Pájky Měkké pájky Jsou to slitiny „měkkých kovů“ s různým poměrem složek, kterým se dosahují jejich požadované vlastnosti, především teplota tavení. Pro pájení elektroniky se používá eutektická slitina s 37% olova a 63% cínu. Její teplota tání je 183 °C.

6 Pájky Tvrdé pájky Pro tvrdé pájení je velký výběr slitin i čistých kovů, a to jak pro pájení pod tavidlem, tak i ve vakuu nebo v redukční atmosféře. Většina slitin obsahuje zinek Patří sem slitiny drahých kovů: Au-Ag, Au-Pd, Au-Cu, Au-Ni

7 Pájky Tvrdé pájky Pro tvrdé pájení je velký výběr slitin i čistých kovů, a to jak pro pájení pod tavidlem, tak i ve vakuu nebo v redukční atmosféře. Většina slitin obsahuje zinek Patří sem slitiny drahých kovů: Au-Ag, Au-Pd, Au-Cu, Au-Ni

8 Metody Metody pájení můžeme rozlišovat především podle způsobu ohřevu pájených součástí a pájky. To může být lokální nebo celo-objemové.

9 Páječka Páječka je elektrické nářadí pro tavení kovů při spojování součástek měkkým pájením. Při pájení se kovové součástky nejdříve páječkou zahřejí a přidáním roztavené pájky se spojí. Pájka vytvoří po vychladnutí pevné mechanické a elektrické spojení.

10 Konec S pozdravem Vojtěch Fáber


Stáhnout ppt "UPOZORNĚNÍ Pro správné zobrazení si nainstalujte font BahamasLight, možná je v základní sadě fontů MS Office, ale to si nejsem jistej."

Podobné prezentace


Reklamy Google