Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce"— Transkript prezentace:

1 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce karel.lux@mpsv.cz Konference ISSS 2004 Hradec Králové – ALDIS – 30.3.2004

2 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí a Český úřad zeměměřický a katastrální připravují dohodu o vytvoření komplexní datové základny územní identifikace a adres v ČR pro budoucí základní registr veřejné správy v této oblasti. Obě strany mají zájem na vytvoření a udržování souladu mezi registry UIR-ADR, ISKN a geografického podkladu Zabaged za účelem efektivního poskytování informací orgánům veřejné správy a občanům a zkvalitňování datového obsahu v těchto registrech.

3 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Obě strany budou v této souvislosti koordinovat své aktivity a spolupracovat i s Ministerstvem informatiky ČR na legislativním řešení problematiky výměny dat ve veřejné správě a vytváření základních registrů veřejné správy. Základem adresní části územní identifikace bude registr UIR-ADR a databáze definičních bodů adresních míst vztažených k tomuto registru, souřadnice budou zobrazeny nad geografickou databází Zabaged.

4

5

6

7 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR V roce 2003 MPSV zajistilo souřadnice definičních bodů adresních míst od firmy CEDA v rozsahu všech současných krajských měst ČR (13 měst) a všech bývalých okresních měst Středočeského kraje (10 měst) a tyto souřadnice implementuje do registru UIR-ADR. Pro veřejnost budou vydána nová CD UIR-ADR struktury 4.2, která bude rozšířením stávající struktury 4.1 právě o definiční body adresních míst. Internetové služby MPSV „Prohlížení dat registru UIR-ADR“ a „Ověřování adres v registru UIR-ADR“ budou doplněny o možnost zobrazení definičních bodů adresních míst na mapových podkladech. V dalším období již bude pro MPSV zajišťovat a poskytovat souřadnice definičních bodů adresních míst ČÚZK.

8 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR MPSV bude zajišťovat doplňování a soulad souřadnic definičních bodů adresních míst s registrem UIR-ADR. ČÚZK bude podle dohodnutého harmonogramu doplňovat a aktualizovat databázi těchto adresních bodů spolu s mapovým podkladem. Doplnění souřadnic všech adres lze předpokládat v časovém horizontu 2 let. Číselné údaje v rozsahu stávajícího registru UIR-ADR doplněného o číselné souřadnice definičních bodů adresních míst bude MPSV nadále neomezeně poskytovat třetím stranám i mimo veřejnou správu bezplatně. Neomezeným šířením se přitom rozumí vystavování dat na Internetu, bezplatné poskytování dat na CD či bezplatné stahování dat z webu. ČÚZK bude pro účely zobrazování na webových stránkách ČÚZK a MPSV (případně i Portálu veřejné správy) poskytovat dohodnuté mapové podklady.

9 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR

10

11 Změny UIR-ADR v roce 2004: doplnění definičních bodů adresních míst do UIR-ADR přechod na on-line systém údržby centrální databáze UIR-AR Předpokládaný další rozvoj UIR-ADR: propojení na registr sčítacích obvodů ČSÚ – RSO propojení na informační systém katastru nemovitostí ČÚZK – ISKN propojení na subsystém Adresa Evidence obyvatel MV – EO-ADR možnost doplnění katastrálních území a stavebních parcel

12 Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Děkuji za pozornost. Mgr. Karel Lux karel.lux@mpsv.cz


Stáhnout ppt "Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce"

Podobné prezentace


Reklamy Google