Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: VI. Odkazy na vlastní stránky Stručná anotace: Prezentace shrnující zásady při propojování vlastních stránek – menu a jak z něj na jednotlivé stránky a zase zpět.

3 Odkazy máme například tři soubory - www stránky a chceme mezi nimi navzájem přepínat proto musíme vytvořit odkazy na tyto stránky (obdoba menu - rozcestníku) pozor na to, aby všechny tyto soubory byly umístěny v jedné složce (je lepší mít všechny stránky v jedné složce, protože se jednodušeji zadává cesta k jejich otevření) taky se musí dát pozor na to, aby v jejich názvech nebyla diakritika, české znaky a mezery (s tím mají prohlížeče občas problémy)

4 jak na zápis odkazu v jedné složce máme tři soubory s názvy – jedna.htm, dva.htm a tri.htm v nich máme vytvořit menu – odkazy na tyto soubory tak, aby se po kliknutí vždy nějaký z nich otevřel v to může vypadat takto: první stránka druhá stránka třetí stránka jméno www stránky slova, která fungují jako odkaz výsledek

5 jak na zápis odkazu první stránka druhá stránka třetí stránka Tyto tři řádky napíšeme (nakopírujeme) do všech třech stránek, aby se dalo mezi nimi jednoduše přepínat. Tím v nich vytvoříme jednoduché menu. Při psaní odkazů na vlastní stránky musíme dávat pozor na zapsání správného názvu souboru, pokud omylem napíšeme místo malého písmene velké nebo uděláme překlep, odkazy nebudou fungovat, neboť pro webový prohlížeč už jde o jiný soubor!!!

6 zápis odkazu při psaní odkazů na vlastní vytvořené stránky se musí dávat pozor na zapsání správného názvu souboru pokud je vše psáno malými písmeny a my napíšeme např. jedno velké, odkazy nebudou fungovat, neboť už jde o jiný soubor!!!


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google