Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Název projektu:Zlepšení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Název projektu:Zlepšení."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo a název klíčové aktivity:III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

2 Anotace Název tematické oblasti: Politologie Název učebního materiálu: Ideologie Číslo učebního materiálu: VY_32_INOVACE_ZSV0401 Vyučovací předmět: Základy společenských věd Ročník: 3. a 4. ročník VG Autor: Mgr. Hana Mikušková Datum vytvoření: 13. 3. 2013 Datum ověření ve výuce: 26. 3. 2013 Druh učebního materiálu: Test Očekávaný výstup: Orientuje se v různých typech ideologií, zná jejich základní znaky a reprezentanty, vysvětlí terminologii. Metodické poznámky:Materiál lze využít při opakování učiva, k procvičení a upevnění vědomostí získaných v předešlých hodinách.

3 IDEOLOGIE

4 Rozhodněte, pro které ideologie jsou typická následující tvrzení: A/ Změna společnosti je možná jen ozbrojenou revolucí. B/ VFBR zničila tradiční hodnoty společnosti. C/ Jsme pro postupný vývoj společnosti.

5 D/ Jedinou správnou cestou pro bývalé socialistické země je demokracie E/ Je třeba postavit ženu na roveň muži, nebo obráceně. F/ Všichni lidé mají právo na život, svobodu a majetek.

6 G/ Je třeba uznávat tradiční hodnoty společnosti H/ Stát má co nejméně zasahovat do života jedince a společnosti I/ Nositelem revolučních ideálů je inteligence.

7 Přiřaďte jména osobností k ideologiím: - F. A. Hayek- J. V. Stalin - Lev XIII.- R. Reagan - E. Burke- M. Friedman - M. Thatcherová- T. Morus - Jan Pavel II.- M Wollstonecraftová

8 Vysvětlete termíny: Doktrína Ideologie Encyklika Thatcherizmus Reaganomika Neomarxizmus Sociální darwinizmus

9 Zdroje: ze zdrojů autorky


Stáhnout ppt "Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Název projektu:Zlepšení."

Podobné prezentace


Reklamy Google