Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Řekni, které obrázky leží pouze ve čtverci a které pouze v trojúhelníku.
Které obrázky leží uvnitř čtverce a trojúhelníku?

3 Řekni, které obrázky leží pouze v trojúhelníku, které pouze v kruhu a které pouze ve čtverci. Které obrázky leží uvnitř kruhu a čtverce? Které obrázky leží uvnitř kruhu, trojúhelníku a čtverce? Všechny obrázky spočítej.

4 Zmáčkni klávesu Esc a do obdélníku přemísti tři žlutá kolečka, do kruhu jedno červené srdíčko a do čtverce dva hnědé trojúhelníky. Do čtverce a obdélníku přemísti dvě oranžové hvězdičky, do kruhu a obdélníku tři zelené kostičky. Do čtverce, obdélníku a kruhu přemísti sluníčko. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

5 Zmáčkni klávesu Esc a do kruhu přemísti tři modré kostičky, do levé části obdélníku dvě žluté hvězdičky a do pravé části obdélníku tři zelené kostičky. Do levé části trojúhelníku přemísti jedno červené kolečko a do pravé části trojúhelníku jedno černé kolečko. Do levé části kruhu a obdélníku přemísti tři oranžová srdíčka, do pravé části kruhu a obdélníku dva hnědé trojúhelníky. Do kruhu, obdélníku a trojúhelníku přemísti tři žluté kostičky. Pověz, která společná část dvou obrazců zůstala prázdná. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

6 Klikni na obrázek, který leží pouze v obdélníku.

7

8 ZKUS TO JEŠTĚ JEDNOU.

9 Klikni na obrázek, který leží uvnitř obdélníku a čtverce.

10

11 ZKUS TO JEŠTĚ JEDNOU.

12 Klikni na obrázek, který leží uvnitř obdélníku a trojúhelníku.

13

14 ZKUS TO JEŠTĚ JEDNOU.

15 Klikni na obrázek, který leží uvnitř obdélníku, čtverce a trojúhelníku.

16

17 ZKUS TO JEŠTĚ JEDNOU.

18 Klikni na obrázek, který leží uvnitř čtverce a trojúhelníku.

19 ZKUS TO JEŠTĚ JEDNOU.

20 SKVĚLÁ PRÁCE


Stáhnout ppt "PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google