Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují."— Transkript prezentace:

1 Základy HTML 1 Vložení obrázku

2 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují formáty obrázků: GIF, JPG, PNG, který byl speciálně vyvinut pro potřeby Webu.

3 3 GIF podporuje max.256 barev (256 = 2 8 8 bitová barevná hloubka) používá bezztrátovou kompresi podporuje transparentní obrázky a animaci, prokládané obrázky JPG podporuje režim TrueColor (16 mil. barev = 2 24 24 bitová barevná hloubka) používá ztrátovou kompresi Hodí se pro naskenované fotografie, kde se optické defekty vzniklé komprimací ztrácejí. Lze nastavit Q koeficient, čím je větší, tím je obrázek kvalitnější a větší. Nehodí se pro obrázky kreslené na počítači.

4 4 PNG podporuje režim TrueColor používá bezztrátovou kompresi podporuje transparentní obrázky, prokládané obrázky Nahrazuje formát GIF

5 5 Tag IMG a jeho atributy AtributVýznamHodnoty src umístění souboru s obrázkem URL alt alternativní popislibovolný text width šířkadélka nebo procento height výškadélka nebo procento pozn. délka je počet pixelů, procento (např. 20%) se vztahuje k rozměru nadřízeného objektu

6 6 Tag IMG a jeho atributy AtributVýznamHodnoty border tloušťka rámečkudélka vspace vertikální okrajdélka hspace horizontální okrajdélka align zarovnání obrázkuleft, right, top, texttop, middle, absmiddle, baseline, bottom, absbottom

7 Základy HTML 7 Děkuji Vám za pozornost


Stáhnout ppt "Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují."

Podobné prezentace


Reklamy Google