Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pštros Něco málo o biologii.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pštros Něco málo o biologii."— Transkript prezentace:

1 Pštros Něco málo o biologii

2 Pštros je nevětší žijící pták
Pštros je nevětší žijící pták. Nemůže létat, ačkoliv jeho předkové tomu byli schopni. Má velmi silně vyvinuté nohy, s nimiž může docílit rychlostí nad 60 km/h po více než 10 minut. Je to jediný pták na světe jen s dvěma prsty.

3 Tělesné míry pštrosa Výška 2,10 - 2,50 m Délka krku cm Hmotnost kg Rychlost až 60 km/h Nosnost na "hřbetu" až 60 kg Výška kolenního kloubu cm

4 Jedna z charakteristických vlastností pštrosů je jejich divokost
Jedna z charakteristických vlastností pštrosů je jejich divokost. Zvlášť mladí pštrosi se mohou stát zcela neovladatelní, pokud nejsou ve stálém kontaktu s lidmi. Také jedno arabské přísloví říká: „…hloupější než pštros" a to právě pro jejich inteligenci. Pštrosi mohou být chování společně např. se skotem a ovcemi. Existuje dokonce zpráva, podle které byli pštrosi vycvičení jako pasáčci a potom použití samostatně jako pastýři ovcí.

5 Zvířata jsou hlavní atrakcí na výstavních farmách v jižní Africe a mohou být dokonce i osedláni Zobák se skládá ze 13ti samostatných kostí, které nejsou srostlé a jsou drženy pohromadě silnou vnější kůží.

6 Mozek pštrosa má průměrnou hmotnost 40 g, právě dvě třetiny hmotnosti jednoho oka pštrosa. Oči mají při průměrných 60 g čtyřnásobnou hmotnost lidského oka. Jsou opatřeny vně dolního a horního víčka ještě jedním kožním víčkem. Kožní víčko se zavírá z vnitřního očního koutku k vnějšímu a slouží k udržování očí v čistotě


Stáhnout ppt "Pštros Něco málo o biologii."

Podobné prezentace


Reklamy Google