Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KL Free IS Informační systém pro regionální síť KLfree.net.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KL Free IS Informační systém pro regionální síť KLfree.net."— Transkript prezentace:

1 KL Free IS Informační systém pro regionální síť KLfree.net

2 Složení týmu Radek Pinc - Project Manager, Business Architekt Pavel Müller - Software Architekt Pavel Savara - Technologický specialista Petr Sígl - Programátor, GUI - Návrh rozhraní Marcel Špaček - Tester, Dokumentarista

3 Obsah projektu Správa uživatelů a rolí Správa financí a plateb Správa požadavků – HelpDesk Elektronické volby a ankety … a časem bude řada dalších funkčností!!! => Jednoduchý Aplikační framewrok (AF)

4 AF - Motivace Jednoduchá implementace typických úloh. Jednotné postupy při programování. Jednotné uživatelské rozhraní tvořené pomocí vizuálních komponent. Nezávislost na použitých technologiích (databáze, Connection-pool, logování, … )

5 AF - Technologie JavaServlet, OpenSource technologie Nadstavba Struts (MVC od http://jakarta.apache.org)http://jakarta.apache.org DB Pool s transakčním zpracováním (http://tyrex.sourceforge.net)http://tyrex.sourceforge.net Transakční databáze s JDBC (Oracle, MySQL 4, PostgreSQL) Podpora log a trace. (http://jakarta.apache.org/log4j)http://jakarta.apache.org/log4j EntityManager (naše „pseudo EJB“, podobné myšlenky, jednoduchá konfigurace i implementace)

6 Správa uživatelů a rolí Evidence osobních údajů uživatelů. Řízení přístupu na základě obecného systému rolí.

7 Správa financí a plateb Nejedná se o účetnictví! Přehled o pohybu na účtu sdružení. Přehled o členských platbách z pohledu člena i správce financí.

8 Správa požadavků Zajistit průhlednou a přehlednou komunikaci mezi uživateli. Požadavek Uživatele směřován na Roli. Evidován termín a stav požadavku. Systém upozorňuje na neřešené požadavky, žádný požadavek se neztratí!

9 Stav projektu Návrh AF … OK, chybí dokumentace Implementace AF OK, testuje se vývojem, problémy s kódováním češtiny a konfigurací použitých technologií Návrh aplikace … OK, připraveno pro vývoj Implementace app. … započata, do 5.12 včetně testů

10 Další informace http://freeis.wz.czhttp://freeis.wz.cz


Stáhnout ppt "KL Free IS Informační systém pro regionální síť KLfree.net."

Podobné prezentace


Reklamy Google