Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva."— Transkript prezentace:

1 Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva FONTES RERUM www.MLADEK.euwww.MLADEK.eu www.Fontes-Rerum.czwww.Fontes-Rerum.cz

2 Kde může nová vláda udělat něco rychle? No přece ve vztazích ČLR, které byly blokovány Nečasem, ale spíše Karlem Schwarzenbergem. Ukažme si nejprve několik čísel o ZO.

3 Main Export Markets of Czech Republic Source: Czech Statistical Office, www.czso.cz

4 First Five Importers into Czech Republic Source: Czech Statistical Office, www.czso.cz

5 Czech Balance of Trade with Germany and China

6 Je to opravdu tak špatné? Ne nutně, výsledky se zdají být vychýlené protože nezachycují nepřímý obchod: ČR  Německo  Čína Čína  ČR  EU28

7 Balance of Trade between ČR and China Source: ČLR: vystoupení Viléma Semeráka na semináři FONTES RERUM: Kdy bude největší ekonomikou světa a kdy supervelmocí? 18.6.2013, http://www.fontes-rerum.cz/index.php?id=6&pg=allhttp://www.fontes-rerum.cz/index.php?id=6&pg=all

8 FDIs into Czech Republic in 2012 (USD billion) http://www.cnb.cz/cs/statistika/platebni_bilance_stat/pzi/

9 Závěry z výše uvedeného? 1. Je zde potřeba pro více vybilancováný a přímější obchod mezi ČR a ČLR 2. ČLR je již dnes druhá největší ekonomika světa a její FDI by měly být výrazně vyšší.

10 Co bude po volbách? Ekonomika potřebuje stabilitu. Bohužel voliči rozdali karty obtížným způsobem. TOP 09 a ODS diskreditovány posledními 7 lety. ČSSD nedosáhla to co čekala a přišla nová hnutí ANO je v šoku, kam se dostalo. Okamura má 14 poslanců a jen 9 členů hnutí. Co k tomu dodat? Bude buď koalice ČSSD/ANO/KDU-ČSL anebo nové volby v říjnu 2014.

11 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva."

Podobné prezentace


Reklamy Google