Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vojt ě ch Jáchim. Informace Francie sousedí s N ě meckem, Švýcarskem, Lucenburskem a Špan ě lskem.  Hlavní m ě sto je Pa ř í ž.  Nejvyšší bod je Mont.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vojt ě ch Jáchim. Informace Francie sousedí s N ě meckem, Švýcarskem, Lucenburskem a Špan ě lskem.  Hlavní m ě sto je Pa ř í ž.  Nejvyšší bod je Mont."— Transkript prezentace:

1 Vojt ě ch Jáchim

2 Informace Francie sousedí s N ě meckem, Švýcarskem, Lucenburskem a Špan ě lskem.  Hlavní m ě sto je Pa ř í ž.  Nejvyšší bod je Mont Blanc (4810 m.n.m.).  Ve Francii ž ije p ř es 60 000 000 obyvatel.

3  Je tu od ě vní, strojírenský pr ů mysl.  Francie je módní, ale i automobilovou velmocí.  T ěž í se tu zemní plyn, uhlí a ropa.  P ě stuje se tu zelenina a obiloviny.  Chová se tu skot, prasata, ovce a dr ů be ž.

4 Obrázky z Francie

5  Francouzké automobilky jsou Peugeot, Renault, Citroen  Ve Francii se konal první autosalon v roce 1898

6  Napoleon Bonaparte - vojev ů dce  Jind ř ich IV. - král – Bourbonská dynastie  Jean Effel  Gustav Eifel  Alexander Dumas

7


Stáhnout ppt "Vojt ě ch Jáchim. Informace Francie sousedí s N ě meckem, Švýcarskem, Lucenburskem a Špan ě lskem.  Hlavní m ě sto je Pa ř í ž.  Nejvyšší bod je Mont."

Podobné prezentace


Reklamy Google