Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat."— Transkript prezentace:

1 Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21

2 Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat mnoho typů!

3 Přechody Nalezneme je na samostatné kartě

4 Doporučení Jeden typ přechodu pro celou prezentaci Abyste tuto operaci nemuseli dělat ručně, zejména u větších prezentací, je vhodné využít příkaz Použít u všech, který naleznete také na kartě Přechody ve skupině Časování

5 Další nastavení lze nastavit: Zvuk - slouží pro vybrání zvuku, který se přehraje společně s efektem přechodu Doba trvání - nastavuje, jak dlouho bude efekt přechodu trvat Při kliknutí myši; Za… - nastavuje aktivační událost pro přechod na další snímek

6 U většiny přechodů máte po jejich aktivaci možnost upřesnit možnosti vybraného efektu. Nejčastěji se jedná o nastavení směru zobrazení přechodu apod. Veškerá tato nastavení týkající se daného přechodu naleznete pod příkazem Možnosti efektu ve skupině Přechod na tento snímek.

7 Animace vztahuje se k nějakému prvku prezentace

8 V aplikaci PowerPoint 2010 existují čtyři různé druhy animací: Úvodní efekty: Objekt může být například postupně vykreslován, může na snímek přiletět od okraje nebo může do zobrazení skočit s odrazem. Závěrečné efekty: K těmto efektům patří odlet objektu ze snímku, zmizení objektu nebo spirála ven ze snímku. Zvýrazňující efekty: Jedná se například o zmenšení nebo zvětšení objektu, změnu barvy nebo otáčení kolem středu objektu. Dráhy pohybu : Tyto efekty je možné použít k posouvání objektu nahoru nebo dolů, doleva či doprava nebo po hvězdicové či kruhové dráze (vedle jiných efektů).

9 Pravidla Střídmost Stejné typy objektů – stejná animace.

10 Přidání animace k objektu Vyberte objekt, který chcete animovat. Na kartě Animace klikněte ve skupině Animace na tlačítko Více a vyberte požadovaný animační efekt.

11 Nastavení možností efektu, časování nebo pořadí animace možnosti efektu - klikněte na kartě Animace ve skupině Animace na šipku vedle položky Možnosti efektu a zvolte požadovanou možnost. Na kartě Animace je možné nastavit spuštění, trvání nebo časování zpoždění animace.

12 Podokno animací Přehled o vložených animacích v aktuálním snímku Možnost úprav animací

13 Testování animačního efektu Na kartě Animace ve skupině Náhled klikněte na položku Náhled

14 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, 551 23 Jaroměř Projekt: Škola v digitálním světě aneb Uchop svoji šanci Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0210 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_7C21 Jméno autora: Mgr. Jana Vosáhlová Název práce: Přechody a animace Předmět: IKT Ročník: sekunda Časová dotace: 30 min Vzdělávací cíl: seznámit se s možnostmi a pravidly pro přechody mezi snímky a animace prvků na snímku Pomůcky: MS PowerPoint 2010 Poznámka: Inovace: možno předat studentům k domácí přípravě Datum vytvoření:13. 3. 2013


Stáhnout ppt "Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google