Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 1 Barevná setkání - mandala Zpracovala dne 18. 12. 2014 Mgr. Andrea Költö(str.1 – 8) Možnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 1 Barevná setkání - mandala Zpracovala dne 18. 12. 2014 Mgr. Andrea Költö(str.1 – 8) Možnosti."— Transkript prezentace:

1 Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 1 Barevná setkání - mandala Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 8) Možnosti využití artefiletiky pro rozvoj dětí a žáků s SVP při ZŠ Lanškroun, nám. A. Jiráska cílové skupiny projektu „Škola pro všechny“, účastnících se projektové arteterapie v rámci realizace KA 1 projektu CZ.1.07/1.2.29/ Anotace, která je současně mottem (shodná pro všech 11 metodických listů):   Není nutné vždy směřovat výtvarnou práci k výborně technicky propracovanému dílu, ale naopak se zaměřit na pocity, které děti a žáci při tvoření prožívají. Naučit je komunikovat s okolím prostřednictvím svých obrázků. Nabídnout jim možnost projevit své aktuální pocity a nálady do svých děl. Dát jim dostatek prostoru používat více smyslů při výtvarné práci (pracovat se sluchem, hmatem i čichem).

2 BAREVNÁ SETKÁNÍ- MANDALA
CÍL: SEBEPOJETÍ SYMBOLIKA BAREV PRÁCE S VYMEZENÝM PROSTOREM ROZVOJ MOTORIKY ROZVOJ KOMUNIKACE VYJÁDŘIT VÝTVARNĚ SVŮJ AKTUÁLNÍ POCIT A NÁLADU

3 MATERIÁL VOSKOVÉ PASTELY SUCHÉ PASTELY PAPÍR FORMÁT A4, A3
ANYLINOVÉ BARVY VELKÝ PLOCHÝ ŠTĚTEC

4 MOTIVACE SPOLEČNÉ SEZENÍ V KRUHU NA HRACÍM PADÁKU.
KAŽKÝ SI VYBERE JEDNU BAREVNOU VÝSEČ, NA KTEROU SE POSADÍ. UPROSTŘED PADÁKU JSOU ROZMÍSTĚNÉ JEDNOBAREVNÉ DROBNÉ PŘEDMĚTY. KAŽDÝ SI JEDEN PŘEDMĚT VYBERE A POKUSÍ SE SDĚLIT OSTATNÍM, CO HO NA PŘEDMĚTU NEJVÍCE ZAUJALO ( BARVA, TVAR, ZDOBENÍ, VELIKOST,..)

5 PRACOVNÍ ČINNOST NEJPREVE SI DĚTI ZAVŘOU OČI A POKUSÍ SE OBJEVIT NĚJAKOU BARVU A SDĚLÍ JI OSTATNÍM. POTÉ SI NA FORMÁT A4 SUCHÝM PASTELEM A LIBOVOLNÝM ZPŮSOBEM POKRYJÍ CELOU PLOCHU VÝKRESU. V DALŠÍ ČÁSTI BUDOU VYZVÁNY, ABY TO SAMÉ UDĚLALY S BARVOU, KTEROU RÁDI NEMAJÍ. POTÉ SI VEZMOU FORMÁT A3 A POKUSÍ SE OBĚ BARVY ( OBLÍBENOU I NEOBLÍBENOU ) PROPOJIT A VYTVOŘIT JEDNO DÍLO. ZÁVĚREČNOU PRACÍ BUDE VYPLNĚNÍ KRUHU (MANDALY) LIBOVOLNÝM ČLENĚNÍM A LIBOVOLNÝMI VOSKOVÝMI A ANYLINOVÝMI BARVAMI.

6 ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFIE z vlastní tvorby s dětmi

7 ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFIE z vlastní tvorby s dětmi

8 ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFIE- MANDALY z
vlastní tvorby s dětmi


Stáhnout ppt "Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 1 Barevná setkání - mandala Zpracovala dne 18. 12. 2014 Mgr. Andrea Költö(str.1 – 8) Možnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google