Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009. PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009. PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ."— Transkript prezentace:

1 TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009

2 PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ

3 Dokázali byste určit,kde se nachází tyto památky,budovy..? A jak se jmenují?

4 Víte,jak se jmenuje tento kostel???Víte,jak se jmenuje tento kostel??? Napovíme,že byl postaven v letech 1878 až 1881 v novorománském slohu. Současnou podobu dotvořil K. Scheiner v letech 1878 až 1881, kdy dřívější malý románský kostelík (1352) a pozdější barokní kostel (1735) proměnil v novorománskou stavbu na půsorysu kříže. Později (1904) byla přistavěna ještě křestní kaple architekta K. Hilberta. Nad vchodem uvidíte mozaiku K. Klusáčka, který má na svědomí i malbu v kostele.Napovíme,že byl postaven v letech 1878 až 1881 v novorománském slohu. Současnou podobu dotvořil K. Scheiner v letech 1878 až 1881, kdy dřívější malý románský kostelík (1352) a pozdější barokní kostel (1735) proměnil v novorománskou stavbu na půsorysu kříže. Později (1904) byla přistavěna ještě křestní kaple architekta K. Hilberta. Nad vchodem uvidíte mozaiku K. Klusáčka, který má na svědomí i malbu v kostele.

5 Správná odpověď:Správná odpověď: Kostel sv. Remigia Kostel sv. Remigia

6 Věděli byste,co je na obrázku? A dokázali byste určit,kde se tato budova nachází? Napovíme,že tvrze objektu byla za Antonie z Kleblsburku (rozené Krakovská z Kolovrat) v rozmezí let 1773-1785.

7 Správná odpověď: ČAKOVICKÝ ZÁMEKSprávná odpověď: ČAKOVICKÝ ZÁMEK Nachází se: V Čakovicích v Čakovickém zámkuNachází se: V Čakovicích v Čakovickém zámku Zajímavost: Čakovický Zámek s přilehlým parkem vzrostl ze staršího objektu tvrze za Antonie z Klebelsberku (rozené Krakovská z Kolovrat) v rozmezí let 1773-1785. Jedním z majitelů zámku v 19. stol. byl např. i hrabě František Josef Desfours. Dnes zde sídlí umělecká škola.

8 Dokázali byste určit kde se nachází tento kostel? A jak se jmenuje?Dokázali byste určit kde se nachází tento kostel? A jak se jmenuje? Napovíme,že původně to byl gotický kostel z první poloviny 14. století s dochovanou žebrovou klenbou v kněžišti, zbarokizovaný ve třetí čtvrtině 18. století.Napovíme,že původně to byl gotický kostel z první poloviny 14. století s dochovanou žebrovou klenbou v kněžišti, zbarokizovaný ve třetí čtvrtině 18. století.

9 Správná odpověď: Kostel Nanebevzetí panny Marie v Třeboradicích.Správná odpověď: Kostel Nanebevzetí panny Marie v Třeboradicích. Zajímavost:Zajímavost:Kostel Nanebevzetí Panny Marie.Za zmínku stojí původně gotický kostel Nanebevzetí Panny Marie na Slaviborském náměstí v Třeboradicích ze 14. století, který byl v 18. století částečně zbarokizován.

10 Víte,kde se nachází a kde leží tato nádherná památka?Víte,kde se nachází a kde leží tato nádherná památka? Napovíme,že v literatuře se uvádí nejstarší zmínka o vsi k r. 1235, kdy se připomíná Sulislav ze Ctimic ( Zulizlaus de Cztimich), jde však o s největší pravděpodobností o nepravou listinu ( podle mínění Augusta Sedláčka by mohlo jít také o Čimice).Napovíme,že v literatuře se uvádí nejstarší zmínka o vsi k r. 1235, kdy se připomíná Sulislav ze Ctimic ( Zulizlaus de Cztimich), jde však o s největší pravděpodobností o nepravou listinu ( podle mínění Augusta Sedláčka by mohlo jít také o Čimice).

11 Správná odpověď: Zámek CtěniceSprávná odpověď: Zámek Ctěnice Leží: Ve CtěnicíchLeží: Ve Ctěnicích Zajímavost:Zajímavost: Pozoruhodný zámek Ctěnice vzniklý z původní středověké tvrze si zachoval téměř až do konce 20. století svojí původní hospodářskou funkci.

12 Doufáme,že jste tak chytří a uhádnete,kde se nachází tato budova a a pro koho slouží?Doufáme,že jste tak chytří a uhádnete,kde se nachází tato budova a a pro koho slouží? Napovíme: Non scholae, sed vitae discimusNapovíme: Non scholae, sed vitae discimus

13 Správná odpověd: ZŠ Dr.Edvarda Beneše v ČakovicíhSprávná odpověd: ZŠ Dr.Edvarda Beneše v Čakovicíh K čemu slouží: Pro nás pro studenty,kteří mají tu možnost se učit a studovat na této školeK čemu slouží: Pro nás pro studenty,kteří mají tu možnost se učit a studovat na této škole Non scholae, sed vitae discimus-učíme se pro život, ne pro školu!Non scholae, sed vitae discimus-učíme se pro život, ne pro školu!

14 Dokázali byste určit,kde se nachází tento areál?Dokázali byste určit,kde se nachází tento areál? A k čemu slouží? A k čemu slouží? Napovíme,že se nachází poblíž,mezi městskou částí Vinoř a Letňany.Napovíme,že se nachází poblíž,mezi městskou částí Vinoř a Letňany.

15 Správná odpověď: Letecké muzeum KbelySprávná odpověď: Letecké muzeum Kbely Zajímavost:Letecké muzeum Kbely vzniklo v roce 1968 v areálu historického vojenského letiště Praha-Kbely, které bylo první leteckou základnou vybudovanou po vzniku Československa v roce 1918.Zajímavost:Letecké muzeum Kbely vzniklo v roce 1968 v areálu historického vojenského letiště Praha-Kbely, které bylo první leteckou základnou vybudovanou po vzniku Československa v roce 1918.

16 Doufáme,že se Vám tato prezentace líbila.A také bychom byli potěšeni,kdyby jste se z této prezentace naučili mnoho nových a zajímavých věcí o našem okolí.Jsme rádi,že jsme mohli tuto prezentaci zpracovávat,my žáci ze ZŠ ČAKOVICE. Závěrem,děkujeme Vám všem,kteří jste si tuto prezentaci prohlédli.Doufáme,že se Vám tato prezentace líbila.A také bychom byli potěšeni,kdyby jste se z této prezentace naučili mnoho nových a zajímavých věcí o našem okolí.Jsme rádi,že jsme mohli tuto prezentaci zpracovávat,my žáci ze ZŠ ČAKOVICE. Závěrem,děkujeme Vám všem,kteří jste si tuto prezentaci prohlédli. A tímto,Vám DĚKUJEMEA tímto,Vám DĚKUJEME


Stáhnout ppt "TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009. PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ."

Podobné prezentace


Reklamy Google