Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program."— Transkript prezentace:

1 Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.

2 Původní procesory počítačů byly sestaveny diskrétními součástkamy elektronek později tranzistorů doplněné rezistory a kondenzátory. elektronky kondenzátor rezistory tranzistory

3 Velikost procesoru odpovídala jedné velké skříni.Počátkem 70.let 20. století se začaly procesory miniaturizovat.

4 Mikroprocesor vznikl integrací procesoru do jediného čipu.Slouží jako centrální procesorová jednotka v počítačovém systému nebo ručním zařízením.

5 Dělí se na jednojadrové a vícejádrové kde jiích je víc tak tam lze dosáhnout většího výpočetního výkonu.

6 Něco navíc Někdy zkráceně CPU (Central processing Unit).Je to jedna z nejdůležitějších součástek počítače.Taky se může dělit na patice které jsou na základní desce (Motherboard).Dnešní procesory jsou vyráběny 90nm,65nm od podzimu tohoto roku už 45nm.Procesor je nutno taky chladit protože spotřebovává energii a vzniká odpadní produkt teplo. Někdy zkráceně CPU (Central processing Unit).Je to jedna z nejdůležitějších součástek počítače.Taky se může dělit na patice které jsou na základní desce (Motherboard).Dnešní procesory jsou vyráběny 90nm,65nm od podzimu tohoto roku už 45nm.Procesor je nutno taky chladit protože spotřebovává energii a vzniká odpadní produkt teplo.

7 Obrázky na konec

8


Stáhnout ppt "Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program."

Podobné prezentace


Reklamy Google