Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk Datum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk Datum."— Transkript prezentace:

1 Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk Datum vytvoření: 3.2.2014 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0459 The written part of the maturita exam I Tematická oblast: Reálie anglofonního světa

2 The first text… 120 -150 words. If you write more or less words than the given norm, you get less points. What are the topics you may get? A letter to your friend, Formal letter, An article, Description of sg., e-mail…etc. More information on http://www.statnimaturita-anglictina.cz/pisemna-prace

3 The 3 golden key criteria… 1.What type of a text is it?(Formal, Informal) 2.What tenses will I be using? 3.How long is it going to be? (Fígl: spočítejte si množství slov na prvních dvou řádcích a přibližně tak odhadnete, na kterém řádku máte s psaním skončit) Let´s make the structure.

4 An Article Chcete přispět do anglického školního časopisu. Rozhod/a jste se napsat článek o školní akci (např. sportovní nebo kulturní akce, výlet, projektový den), které jste se zúčastnil/a se svou třídou. Napište článek v rozsahu 120-150 slov, ve kterém: - uvedete, jaké akce jste se zúčastnil/a; - uvedete, kdy a kde se akce konala; - popíšete akci (např. účel, průběh, účastníci); - napíšete, co se Vám na akci líbilo nebo nelíbilo; - zdůvodníte svůj názor.

5 What phrases will I be using? 1.- uvedete, jaké akce jste se zúčastnil/a; 2.- uvedete, kdy a kde se akce konala; 3.- popíšete akci (např. účel, průběh, účastníci); 4.- napíšete, co se Vám na akci líbilo nebo nelíbilo; 5.- zdůvodníte svůj názor. 1.- I went to see a concert. I was invited to a birthday party. My friends got me a ticket to a musical rock festival. 2.- The party was held in Zlín on the second weekend of the summer holiday. 3.- I went there to see my friends and listen to my favorite music. The party lasted the whole night and did not finish until 6 o´clock a.m. There were so many people I could hardly see the stage. 4.- I totaly adored/loved the athmosphere and the music, but I was quite disapointed at/about the behaviour of some people. 5.- Those people were agressive and drunk. I think I will go to a smaller concert next year.

6 Another topic can be… A letter to your friend. Apply your 3 golden key criteria…. 1.What type of a text is it?(Formal, Informal) 2.What tenses will I be using? 3.How long is it going to be? (Fígl)

7 A letter to your London friends. Představte si následující situaci: Vaši anglicky mluvící přátelé, Luke a Lucy, se kterými jste se seznámil/a na kurzu angličtiny v Londýně, k vám přijedou za dva měsíce na návštěvu. Plánují u vás zůstat čtyři dny a pak odcestují do Německa. Napiště jim dopis v rozsahu120-150 slov, ve kterém: vyjádříte radost, že přijedou; navrhnete alespoň dvě aktivity které společně podniknete, a uvedete proč; zdůvodníte, proč si myslíte, že se jim pobyt bude líbit; zeptáte se jich na podrobnosti týkající se jejich příjezdu.

8 1.vyjádříte radost, že přijedou; 2.navrhnete alespoň dvě aktivity které společně podniknete, a uvedete proč; 3.zdůvodníte, proč si myslíte, že se jim pobyt bude líbit; 4.zeptáte se jich na podrobnosti týkající se jejich příjezdu. What phrases will I be using? 1.- Dear L+L I´m so happy that you finally decided to come to see me. It´s wonderful you are coming at last. 2.- While are you here we could go to a local music club if you like and …Or if you prefer some sightseeing we can go hiking in local hills and going to Čertovy skály by train. There is also a museum in VK. Maybe I could drive you to Zlín for shopping if you are interested in it. 3.- I know you will love it here for sure, because I have so many activities we can possibly do. I´m sure you will enjoy every second of your stay in my town, because there are so many places you can go clubbing here. 4.- Dear L+L, could you send me a MSG when and what time are you planning to arrive in VK? Will you come by bus or by train?

9 Homework Zopakujte si, 1. jak formálně a neformálně oslovujeme v angličtině. 2. jakou strukturu má ukončení formálního a neformálního dopisu.

10 References AUTOR NEUVEDEN. Článek do školního časopisu [online]. [cit. 3.2.2014]. Dostupný na WWW: http://www.statnimaturita- anglictina.cz/clanek-do-skolniho-casopisu-anglickyhttp://www.statnimaturita- anglictina.cz/clanek-do-skolniho-casopisu-anglicky AUTOR NEUVEDEN. Písemná práce 1.část [online]. [cit. 3.2.2014]. Dostupný na WWW: http://www.statnimaturita- anglictina.cz/zadani-pisemne-prace-prvni-cast-neformalni-dopis-pratelum-anglickyhttp://www.statnimaturita- anglictina.cz/zadani-pisemne-prace-prvni-cast-neformalni-dopis-pratelum-anglicky


Stáhnout ppt "Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk Datum."

Podobné prezentace


Reklamy Google