Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lekce 19. Změňte barvu pozadí Změňte barvu pozadí 1. snímku prezentace na libovolný odstín zelené. skryjte grafiku pozadí Na 3. až 9. snímku skryjte grafiku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lekce 19. Změňte barvu pozadí Změňte barvu pozadí 1. snímku prezentace na libovolný odstín zelené. skryjte grafiku pozadí Na 3. až 9. snímku skryjte grafiku."— Transkript prezentace:

1 Lekce 19

2 Změňte barvu pozadí Změňte barvu pozadí 1. snímku prezentace na libovolný odstín zelené. skryjte grafiku pozadí Na 3. až 9. snímku skryjte grafiku pozadí. změny formátu pozadí Na posledním 9. snímku proveďte následující změny formátu pozadí: přechodová výplň, předvolená barva safír, paprskovitý typ přechodu. pozadí 3. snímku„vytvoříte texturu z dlaždic“ Pod nadpisem 3. snímku je umístěn obrázek rakouské orlice. Uložte ho na svůj síťový harddisk pod názvem „orlice.png“ a ze snímku ho odstraňte. Obrázek orlice pak vložte jako pozadí 3. snímku s tím, že z něj „vytvoříte texturu z dlaždic“. Barvu a styl písma nadpisu následně upravte tak, aby byl dobře čitelný.

3

4 1. Monarchie po vídeňském kongresu 2. Země habsburské monarchie po r. 1815 3. Nástup reakce 4. Metternichovský absolutismus 5. Otázky a úkoly

5 habsburská říše součástí Německého spolku (34 států) stát mnoha zemí a národů (viz následující mapa) snaha zachovat zpátečnické reakční pořádky (Svatá aliance)

6

7 Krok zpět opuštění politiky osvícenských reforem snaha zachovat společenské vztahy z doby před VFR, nebo dokonce před samotným osvícenstvím Metternich Napoleon kníže Metternich a Napoleon Bonaparte = dva nejvýraznější muži v jeho životě František I. (1792-1835)

8 Kancléřova politika potírání všech projevů vycházejících z osvícenství a VFR policejní aparát a ostrá cenzura důsledkem zpomalení společenského vývoje Klemens Metternich (1773-1859)

9 1. V čem spočíval rozdíl mezi osvícenským a reakčním absolutismem? 2. Co bylo podstatou metternichovského absolutismu? 3. Proč je František I. někdy uváděn jako František II.? 4. Kde byste v České republice hledali rodinnou hrobku Metternichů? 5. Byly všechny národy žijící v rakouské monarchii rovnocenné?


Stáhnout ppt "Lekce 19. Změňte barvu pozadí Změňte barvu pozadí 1. snímku prezentace na libovolný odstín zelené. skryjte grafiku pozadí Na 3. až 9. snímku skryjte grafiku."

Podobné prezentace


Reklamy Google