Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni."— Transkript prezentace:

1 Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni pojmout příliš mnoho informací a fakt z 15-20 minut řeči, bez ohledu na to, jak dobrým řečníkem jste. Koncentrací na klíčové body dané práci a vytvořením vlastní prezentaci (fólie) lze pomoci k lepšímu porozumění publiku.. Snažte se vytvořit jednoduchou, ale přehlednou prezentaci (fólie)!

2 Správná prezentace Velké písmo (minimálně 24 bodů) Výhodnější font (Arial CE) Rozumný rozestup (mezera) mezi řádky a odstavce Nepřekročit více než 10 řádků Využívá se horní 2/3 stránky Pozn.: Správná volba písma a rozestupů

3 Nesprávná prezentace Malé písmo (14 bodů) přehnaný rozestup využívá se spodní část stránky Pozn.: Nesprávná volba písma a rozestupů

4 Nesprávná prezentace Text na této stránce je sice čitelný, ale je příliš malý rozestup mezi řádky a je příliš mnohomluvný. Opravdu nemůžete očekávat, že publikum nestihne přečíst celé věty, protože se zároveň snaží poslechnout vás komentář. Pro publikum je také obtížné vystihnout důležité body v této prezentaci z důvodu, že každé z mnoha slov má stejný vizuální důraz. Pozn.: Nesprávná volba rozestupů a příliš mnohomluvné

5 Diagramy, grafy, atd. Namísto překrývání diagramů používejte dvě nebo více stránek zvlášť, na kterých je vždy zobrazen kompletní stav představeného diagramu. V případě, že vaše prezentace obsahuje diagramy, měli by obsahovat silné linky a velké písmo. Tenké čáry se mohou rychle ztratit.

6 Pozn.: Správně navržený graf

7 Pozn.: Nesprávně navržený graf

8 Pozn.: Lépe navržený diagram Text umístěný příliš ve spodní části stránky Méně prvků Silné čáry Lépe čitelné nápisy

9 Pozn.: Nesprávně navržený diagram Malé písmo Linky příliš světlé Obtížně čitelné


Stáhnout ppt "Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni."

Podobné prezentace


Reklamy Google