Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_148_otázky a úkoly o staročeských jednotkách Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_148_otázky a úkoly o staročeských jednotkách Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava."— Transkript prezentace:

1 Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_148_otázky a úkoly o staročeských jednotkách Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Tel: 487 829 220, fax 487 829 235 Jméno autora VMJana Slaboňová Datum vytvoření VM13.7.2011 Ročník použití VMsedmý Vzdělávací oblast/oborČlověk a příroda/fyzika Anotace VMPříklady k procvičení staročeských délkových jednotek

2 IV. Otázky a úkoly o staročeských jednotkách 1.Seřaď jednotky od největší po nejmenší: palec, sáh, dlaň, zrno ječné, míle česká, loket, provazec rybářský, prut, provazec viničný 2.Převeď na metry (můžeš použít kalkulačku) 1 hon a 2 pruty = …m 2 lokte a 4 pídě = …m 3 provazce rybářské = …m 10 dlaní a 3 pídě = …m 2 provazce viničné = …m 3. Kdo měl delší cestu k babičce? „Historický“ Přemysl, který od ní bydlel 5 českých mil nebo „současný“ Otakar, kterého od babičky dělí vzdálenost 42km?

3 1.Česká míle, Hon, Provazec viničný, Provazec rybářský, Prut, Sáh, Loket, Píď, Dlaň, Zrno ječné 3. „současný“ Otakar Odpovědi k otázkám a úkolům


Stáhnout ppt "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_148_otázky a úkoly o staročeských jednotkách Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava."

Podobné prezentace


Reklamy Google