Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),"— Transkript prezentace:

1 Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté), 1. r. (4leté) Zpracováno v rámci projektu EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovatel: Mgr. Alena Macošková Gymnázium, Třinec, příspěvková organizace Datum vytvoření: květen 2014

2 Metodický list Test je určen pro 1. a 3. ročník šestiletého studia a pro 1. ročník čtyřletého studia. Cílem materiálu je prověřit i zopakovat učivo o skupině The Beatles zajímavou formou. Klíčová slova: Beatles; Populární hudba;

3 1. Skupina The Beatles vznikla: a) v Londýně; b) v Liverpoolu; c) v New Yorku;

4 The Beatles nástroje a) John Lennon; b) Paul Mc Cartney; c) George Harrison; d) Richard Starkey; a) baskytara, zpěv, klávesy; b) bicí; c) doprovodná kytara, zpěv, foukací harmonika; d) sólová kytara, zpěv; 2. Přiřaď jednotlivým členům skupiny hudební nástroje:

5 3. Prvním bubeníkem skupiny byl: a) Pete Best; b) Stuart Sutcliff; c) Ringo Starr;

6 4. Jako doprovodná kapela The Beatles vystupovali: a) s Tonym Sheridanem; b) s Edem Sullivanem; c) s Rolling Stones;

7 5. Jak se jmenoval první singl? a) Love Me Do; b) From Me To You; c) Help!

8 6. Jak se jmenovalo první album? a) Please Please Me; b) Let It Be; c) Yellow Submarine;

9 7. Jak se jmenuje jejich nejlepší album? a) Sergeant Pepper´Lonely Hearts Club Band; b) Revolver; c) Abbey Road;

10 8. Manažerem skupiny do r byl: a) Brian Epstein; b) George Martin; c) Phil Spector;

11 9. Ve které písni bylo poprvé v populární hudbě použito smyčcové kvarteto? a) v písni Hard Day´s Night; b) v písni Hey Jude; c) v písni Yesterday;

12 10. První film se jmenoval: a) Perný den; b) Žlutá ponorka; c) Help!

13 11. Ve kterém roce se skupina rozpadla? a) 1968; b) 1970; c) 1977;

14 12. Během let 1963 až 1964 skupina odehrála: a) přes 50 koncertů; b) přes 200 koncertů; c) přes 400 koncertů;

15 Řešení testu: 1. b 2. a – c, b – a, c – d, d – b 3. a 4. a 5. a 6. a 7. a 8. a 9. c 10. a 11. b 12. b

16 Hodnocení 1 chybná odpověď : výborné znalosti; 2 až 4 chybné odpovědi: dobré znalosti; 5 až 6 chybných odpovědí: dostatečné znalosti; 7 a více chybných odpovědí: nedostatečné znalosti

17 Použité zdroje The Beatles. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: DORŮŽKA, Lubomír. Panorama populární hudby 1918/1978: aneb Nevšední písničkáři všedních dní. 1.Praha: Mladá fronta, 1981, Máj. The Beatles. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/The_ Fabs.JPG/200px-The_Fabs.JPGhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/The_ Fabs.JPG/200px-The_Fabs.JPG


Stáhnout ppt "Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),"

Podobné prezentace


Reklamy Google