Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš."— Transkript prezentace:

1 Aritmetický průměr v úlohách

2 V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš do tabulky a pak spočítej průměrnou měsíční spotřebu vody v m 3. měsícspotřeba v m3 leden15 celkem

3 V rodině Trnkových spotřebovali za 4 měsíce celkem 64,2 m 3 vody. Vypočítej průměrnou měsíční spotřebu vody.

4 Eva se starala o králíka a pravidelně ho každý měsíc vážila. Zjištěné hodnoty zapisovala do tabulky. a) Určete, jaký je největší měsíční přírůstek hmotnosti králíka. b) Vypočtěte, jaký je průměrný měsíční přírůstek hmotnosti králíka. c) Zjistěte, kolik kilogramů bude vážit králík za dalších 5 měsíců, bude-li průměrně přibývat už jen 120 g měsíčně.

5 Pan doktor Pořádný si zaznamenává, kolik pacientů obou pohlaví v jednotlivých dnech ošetří. Takto vypadala tabulka po jednom týdnu. Jaký byl průměrný počet ošetřených pacientů na jeden den? V úterý lékař ordinoval 5 hodin. Kolik času měl průměrně na jednoho pacienta? Údaj zaokrouhlete na celé minuty.

6 Určete aritmetický průměr následujících čísel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

7 Na obrázku jsou znázorněny měsíční srážky na Příbramsku od ledna do prosince 2005. a) Jaký je rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší hodnotou srážek? b) Který měsíc roku byl srážkově nejchudší? c) Jaká je průměrná hodnota měsíčních srážek? d) Jaký je rozdíl průměrných hodnot měsíčních srážek v 1. pololetí a 2. pololetí roku?


Stáhnout ppt "Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš."

Podobné prezentace


Reklamy Google