Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vodopády Iquazú.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vodopády Iquazú."— Transkript prezentace:

1 Vodopády Iquazú

2 Vodopády se nachází v provincii Misiones, v Národním parku Iguazu v místech, kde Argentina hraničí s ”Parque Nacional do Iguaçu” státu Paraná v Brazilii. Skládají se z asi 275 dílčích vodopádů které mají výšku asi 70 m. Okolo vodopádů jsou vybudovány turistické stezky a pod vodopády jezdí výletní lodě. Název vodopádů znamená v domorodé řeči “mnoho vody”. Střed vodopádů se nazývá «Garganta del Diablo» což znamená v překladu “ Ďáblův chřtán

3 Iguaçu objevili španělští dobyvatelé pod vedením Alvara Nuneze Cabeza de Vaca, když při své druhé cestě do Ameriky v roce 1540 zkoumal vodní cesty avodopády pojmenoval "Leap of Santa Maria”.

4 V roce 1984 byl argentinský sektor vodopádů - Národní park Iguazu – zapsán do listiny Světového dědictví UNESCO. Později v roce 1986, byla do listiny UNESCO zapsána i oblast, která se nachází v Národním parku Iguaçu v Brazilii. Vodopády se nacházejí jen několik kilometrů od hranice obou států s Paragvají na soutoku řek Iguazú a Paraná. Vodopády jsou hlavním turistickým střediskem v severní Argentině.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Tak tuto prezentaci pošlete svým přátelům.
Líbí se Vám Iguazú ? Tak tuto prezentaci pošlete svým přátelům. Cargar Producciones Canelones - Uruguay


Stáhnout ppt "Vodopády Iquazú."

Podobné prezentace


Reklamy Google