Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, 326 00 Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, 326 00 Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel."— Transkript prezentace:

1 Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, 326 00 Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel Kocián, kocianpa@zs20.plzen-edu.cz, tel.:378028548kocianpa@zs20.plzen-edu.cz Předpokládané datum zahájení projektu: 1.11.2005 Předpokládané datum zahájení stavebních prací: 10/2008 Předpokládané datum ukončení stavebních prací: 8/2009 Předpokládané datum ukončení projektu: 12/2009 Dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, prioritní osa 2 – Stabilizace a rozvoj měst a obcí, oblast podpory 2.4 – Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství.

2 Charakteristika ZŠ, její specifika, historie, počet zaměstnanců/žáků, odlišnosti od jiných ZŠ Úplná základní škola, 18 tříd, součástí školy je školní družina a školní jídelna,počet zaměstnanců 45, z toho 30 pedagogických, k 30.9.2007 413 žáků, školní vzdělávací program „Škola JIStoty“ (J-jazyk, I-informatika, S-sport), zaměření na získání kompetencí v oblasti jazykové vybavenosti, informačních a komunikačních technologií, rozšířená výuka tělesné výchovy (od 1.9.2008 1.třída) se zaměřením na všeobecnou tělesnou přípravu v 1. –5. ročníku, 6. – 9.ročník kopaná chlapci, volejbal dívky, spolupráce s oddíly 1.FC Plzeň Junior s.r.o., 1.FC Viktoria Plzeň, TJ Lokomotiva, SK Smíchov Plzeň o.p.

3 Současný stav a nutnost změn na ZŠ V současné době škola poskytuje standardní vzdělání, v rámci nabídky služeb a získání klientů se chceme prezentovat vizí „vzdělání a sport pod jednou střechou“, k otevření sportovních tříd má škola velmi dobré podmínky, z rekonstrukcí sportovního areálu jsme započali v roce 2003, započaté změny jsou dány vývojem v oblasti vzdělávání a pohledem na školské zařízení v prostředí ekonomiky volného trhu. Současný stav venkovních sportovišť školy je neuspokojivý. V letních měsících jsou sportoviště - hřiště na kopanou, odbíjenou, košíkovou a běžecká dráha - prašná, v jarních a podzimních měsících mokrá a blátivá. Důvodem je stáří povrchů (r.1956) a použitý materiál při úpravě povrchů (povrch tvoří škvára a písek).

4 Cíle předkládaného projektu Cílem projektu je dostavět sportovní areál s hřišti pro více druhů sportů – fotbal, odbíjenou, házenou, malou kopanou, florbal, nohejbal, tenis, beachvolejbal, běžeckou rovinku s doskočištěm, hřiště pro tělesně postižené. Sportoviště budou sloužit pro školní tělovýchovnou a zájmovou činnost (pondělí – pátek v době od 8.00 – 15.00 h) a pro mimoškolní a oddílovou činnost mládeže ve věku od 6 let do 26 let (pondělí – pátek v době od 15.00- 21.00 h, sobota – neděle v době od 9.00 – 21.00h). V případě volných hodin bude sloužit rovněž široké veřejnosti k rekreačnímu sportování v odpoledních hodinách, o sobotách a nedělích, v době vedlejších prázdnin. V době hlavních prázdnin (červenec – srpen) bude provoz hřiště zajištěn podle rozpisu zájmu jednotlivých organizací. Dohled nad hřištěm v této době bude zajišťovat pracovník školy odměňovaný(dohoda o provedení práce) z finančních prostředků získaných v doplňkové činnosti (např. pronájem hřiště apod.). V době po vyučování mají žáci sportovní areál k dispozici přímo ve škole – trenéři přijdou za žáky. Rodičům odpadá starost o bezpečnost dětí při přepravě. Žáci i rodiče ušetří čas nutný k přesunu mezi školou a oddílem. Naplnění vize „vzdělání a sport pod jednou střechou“.


Stáhnout ppt "Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, 326 00 Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel."

Podobné prezentace


Reklamy Google