Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací."— Transkript prezentace:

1 Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací

2 Vývojové prostředí IDE (Integrated Development Environment) Eclipse + PHP Development Tools (PDT) (http://www.eclipse.org/) Zend Studion (http://www.zend.com/products/studio/) NetBeans (http://www.netbeans.org/) Visual Studio + VS.PHP (http://www.microsoft.com/cze/msdn/produkty/vstudio/default.mspx + http://www.jcxsoftware.com/vs.php) PhpED (http://www.nusphere.com/products/phped_features.htm) … Vývojářské doplňky Firebug (http://getfirebug.com/) Web Developer (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/60) …

3 Zend Studio 9.0

4 Debuging Pro debuging lze využít opensourcový debuger Xdebug (dostupný na http://http://www.xdebug.org/). Postup instalace a konfigurace Xdebugu v Netbeans např. na http://blog.readingroom.com/2011/08/ 16/getting-started-with-xdebug-and- netbeans-7-0/.

5 PHP frameworks Framework je softwarová struktura, která slouží jako podpora při programování a vývoji a organizaci jiných softwarových projektů. Může obsahovat podpůrné programy, knihovnu API, návrhové vzory nebo doporučené postupy při vývoji. Příklady PHP frameworků: –CakePHP (http://cakephp.org/) –Prado (http://www.xisc.com/) –QPHP (http://qphp.net/) –Symfony (http://www.symfony-project.org/) –Yii (http://www.yiiframework.com/) –Zend (http://framework.zend.com/) –…

6 Model-view-controller Model-view-controller (MVC) je softwarová architektura, která rozděluje datový model aplikace, uživatelské rozhraní a řídicí logiku do tří nezávislých komponent tak, že modifikace některé z nich má minimální vliv na ostatní. Model (model), což je doménově specifická reprezentace informací, s nimiž aplikace pracuje. View (pohled), který převádí data reprezentovaná modelem do podoby vhodné k interaktivní prezentaci uživateli. Controller (řadič), který reaguje na události (typicky pocházející od uživatele) a zajišťuje změny v modelu nebo v pohledu.

7 Vývojové prostředí pro webové aplikace Nezbytný software: XAMPP 1.7.2 (http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html) NetBenas for PHP 6.7.1 (http://www.netbeans.org/community/releases/67/) Xdebug 2.0.5 (http://xdebug.org/download.php/) Subversion (http://www.open.collab.net/downloads/netbeans/) Postup instalace: 1.Rozbalit xampp do zvoleného adresáře a spustit dávku setup-xampp.bat 2.Nainstalovat NetBens do zvoleného adresáře 3.Nakonfigurovat Xdebug (http://www.netbeans.org/kb/docs/php/configure-php- environment-windows.html#installAndEnableXDebug) 4.Nainstalovat subversion server (http://www.open.collab.net/downloads/subversion/) 5.Nainstalovat subversion klienta do NetBeans (Team->Subversion->checkout a pak vybrat volbu recommended)


Stáhnout ppt "Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací."

Podobné prezentace


Reklamy Google