Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lidské rasy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lidské rasy."— Transkript prezentace:

1 Lidské rasy

2 Dělení: Europoidní Mongoloidní Negroidní Australonénská rasa

3 Europoidní rasa Je jedna z lidských ras, která se vyznačuje světlým zbarvením kůže. Často se tak označují lidé pouze evropskéhopůvodu.Později se sem začali zařazovat i lidé z blízkého původu, severní Afriky střední Asie a severozápadní části indického subkontinentu.

4 Mongoloidní rasa Mongoloidní rasa (též žlutá rasa či asijsko-americká rasa) je jednou ze tří hlavních lidských ras. Vyznačující se snědou (žlutou) pletí, rovnými tmavými vlasy a tzv.: šikmé oči. Kolébkou této rasy je pravděpodobně území dnešní Číny. Dnes jde o nejpočetnější lidskou rasu. Patří do ní Číňané, Japonci, Korejci, Vietnamci, Mongolové, Kazaši a také američtí Indiáni a Eskymáci. Název pochází od Mongolů, kteří měli v Evropě pověst krutých válečníků.

5 Negroidní rasa Negroidní rasa je jednou ze tří hlavních lidských ras. Protože se vyznačuje tmavou pletí, jsou její příslušníci obecně označováni jako černoši. Černoši žijí především v subsaharské Africe. Vzhledem k tomu, že v minulosti byli černoši často zneužíváni jako otroci, tvoří dnes významnou menšinu i v jiných státech, např. v USA, kde jsou oficiálně nazýváni Afroameričané.

6 Australonénská rasa Jsou původními obyvateli Austrálie
Soudí se, že do Austrálie přišli z Asie v době, kdy Malajsie a Nová Guinea ještě tvořily pevninský most a proto bylo možné přejít z Asie do Austrálie suchou cestou. Podle archeologických výzkumů obývali domorodci zemi nepřetržitě 50 000 let.

7 Zde žije Europoidní rasa.

8 Zde žije povětšinou mongoloidní rasa.

9 Zde zase negroidní rasa.

10 A tady Australonénská rasa

11 Vyrobil Kusbi Konec


Stáhnout ppt "Lidské rasy."

Podobné prezentace


Reklamy Google