Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: 12. 5. 2012 Název: VY_32_INOVACE_9.2.15.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: 12. 5. 2012 Název: VY_32_INOVACE_9.2.15."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: 12. 5. 2012 Název: VY_32_INOVACE_9.2.15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0125 Téma: Živnostenský zákon – dokumenty vyplývající z živnostenského podnikání - prezentace Anotace: Prezentace slouží k zopakování základních pojmů ze živnostenského zákona. Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.

2  Lze provést prostřednictvím jednotného registračního formuláře, který můžeme obdržet na živnostenském úřadu nebo stáhnout z internetu.

3 Umožňuje:  ohlášení živnosti,  zaregistrování se k daním na finančním úřadě,  registrování se ke zdravotnímu pojištění,  registrování se k sociálnímu pojištění.

4  Živnostenský úřad  nebo v tzv. Czech Point. Tyto úřady fungují jako kontaktní místo mezi podnikateli a veřejnou správou.

5 Nově se můžeme zaregistrovat i online na http://eds.mfcr.cz http://eds.mfcr.cz

6  základní (Část A – podnikatelovy údaje)  živnostenská, určená pro živnostenský úřad, (v části B – údaje o provozovně, údaje o zástupci, v části C – prohlášení podnikatele, v části E – Jiné skutečnosti, které nemohly být uvedeny na předešlých stránkách formuláře, v části F – výběr prováděných úkonů)

7  zvláštní, jako je např. přihláška k daňové registraci a k registraci k DPH pro finanční úřad, ohlášení začátku podnikání a přihláška k nemocenskému pojištění u správy sociálního zabezpečení či oznámení zdravotní pojišťovně, že pojištěnec zahájil samostatně výdělečnou činnost.


Stáhnout ppt "Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: 12. 5. 2012 Název: VY_32_INOVACE_9.2.15."

Podobné prezentace


Reklamy Google