Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třídění rozemletých surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třídění rozemletých surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2."— Transkript prezentace:

1 Třídění rozemletých surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_TECHKE_0820 Stupeň a typ vzděláníStřední odborné vzdělávání Vzdělávací oborDesign a tvorba keramiky Tematický okruhTechnologie keramiky Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽáci 2. ročníku AnotaceSíta – pevná, otáčivá, vibrační, magnetické třídiče Klíčová slovaSíta, propad, přepad Datum13.7. 2013 www.zlinskedumy.cz

2 Třídění rozemletých surovin 0 Rozemleté keramické suroviny se třídí podle velikosti zrn na různé frakce. 0 Třídění se provádí na třídících zařízeních, např. sítech 0 Síta jsou zařízení s prosévací plochou, která rozděluje surovinu na : 0 propad - podíl s menšími zrny, jež projde sítem 0 přepad - podíl s většími zrny, jež zůstává na sítě

3 0 Používají se síta z děrovaného plechu a síta pletivová, která dále dělíme na síta : 0 pevná 0 otáčivá 0 vibrační

4 OTÁČIVÁ SÍTA 0 Železná konstrukce válcového tvaru, která je upevněna na hřídeli a zvolna se otáčí. 0 Celý válec má sklon 10 °. 0 Surovina se sype do bubnu na zvýšené straně a otáčením válce 0 sklouzává po vnitřní straně k druhému konci síta. 0 Tato síta jsou většinou zařízena na třídění několika velikostí zrn (frakcí), které se zachycují odděleně tak, že síto je rozděleno po délce na tři nebo čtyři pole odstupňované různou velikostí otvorů. 0 Pole s nejmenšími otvory je na straně vstupu, pole s největšími otvory na straně výstupu. 0 Zrna, která nepropadnou ani největšími otvory, vypadávají na konci válce jako přepad.

5

6 VIBRAČNÍ SÍTA 0 ( otřasná ) Třídění napomáhají vibrace rámu se sítem. 0 Pohyb síta může být kruhový, eliptický nebo přímý, s různou amplitudou a frekvencí kmitů. 0 Vibrace jsou vyvolávány nevývažkem na hřídeli elektromotoru, třídič je umístěn na pružinách. 0 Vibrační třídíce se používají jak pro hmoty sypké, tak pro kaly.

7

8 MAGNETICKÉ TŘÍDIČE 0 Keramické suroviny upravované na strojích se znečišťují obrušováním železných součástí strojů. 0 Jemné prachové železné částečky mají značně nepříznivý vliv na barvu a vzhled vypáleného výrobku a proto se odstraňují a elektromagnetickými třídiči - odlučovači. 0 Tyto třídiče pracují za sucha i za mokra.

9 SÍTA DĚLÍME NA? PEVNÁ OTÁČIVÁ VIBRAČNÍ

10 SUROVINU ROZDĚLUJEME NA? PŘEPAD PROPAD

11 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Třídění rozemletých surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google