Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory."— Transkript prezentace:

1 Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová

2 Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory Kódování – utf-8 Název souboru – index.html Při poklepání na ikonu souboru se soubor otevře v prohlížeči. Do souboru budeme psát XHTML značky, uložíme jej a zaktualizujeme v prohlížeči.

3 Minimální kostra dokumentu Definuje dokument Hlavička dokumentu Popisek stránky Tělo dokumentu Tyto značky obsahují všechny XHTML dokumenty

4 WWW stránka Jméno Jméno Zájmy Text o zájmech. Jméno Zájmy Text o zájmech. Popisek stránky se objevuje v horní liště prohlížeče.

5 WWW stránka Většina značek se píše do těla dokumentu. XHTML značky píšeme malými písmeny. Na počtech mezer a enterů ve zdrojovém kódu nezáleží. Snažíme se, aby byl zdrojový kód přehledný.  Komentář není vidět v prohlížeči, slouží autorovi stránek pro lepší orientaci v kódu.

6 Freehosting – registrace Zaregistruj se na webové stránce s adresou http://www.webzdarma.cz/ a pošli mi adresu tvých právě založených stránek na svancarova@soubce.cz. http://www.webzdarma.cz/  V doméně bude obsaženo tvoje příjmení, popřípadě celé jméno.  Na stránky budeš postupně nahrávat veškeré své práce (zálohu si ukládej na disk F:). Nezapomeň na potvrzení registrace a že první data musíš nahrát na stránky do týdne od založení.

7 Freehosting postup registrace Stránky je potřeba nahrát do jednoho týdne od založení účtu (později je lze upravovat). Soubory lze spravovat buď přes FTP nebo pomocí rozhraní https://www.webzdarma.cz/admin. https://www.webzdarma.cz/admin Stránky musí být alespoň jednou měsíčně navštíveny, jinak mohou být smazány. Obsah stránek nesmí porušovat podmínky použití http://www.webzdarma.cz/podminky.html. http://www.webzdarma.cz/podminky.html

8 Freehosting postup registrace Registrace se provádí v pěti krocích na adrese http://www.webzdarma.cz/registrace.html http://www.webzdarma.cz/registrace.html  1. krok – Volba domény a kategorie stránek. Zvolte doménu: Např. prijmeni.wz.cz (bude-li obsazená, z rozklikávací nabídky zvol jinou možnost, popřípadě k příjmení přidej jméno). Kategorie: Osobní stránky Podkategorie: -- není tu vhodná podkategorie -- Souhlasím s podmínkami serveru webzdarma.cz. podmínkami

9 Freehosting postup registrace  2. krok – Autorizační kód. Opiš kód a potvrď.  3. krok – Emailová adresa. Zadej svoji funkční emailovou adresu, sem bude odeslána zpráva.  4. krok – Potvrzení registrace. Žádost je nutné potvrdit kliknutím na odkaz v emailu během 3 hodin.  5. krok – Nastavení účtu. Nastav si heslo ke svému účtu.

10 Poznámkový blok a WWW Stránku index.html vystav na Internetu a prohlédni si ji na její adrese. V poznámkovém bloku vytvoř jednoduchou stránku o osobě, které si vážíš. Ulož ji pod názvem osoba.html, vystav ji na Internetu a prohlédni si ji na její adrese. Stránka bude krom jiného obsahovat komentáře.


Stáhnout ppt "Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory."

Podobné prezentace


Reklamy Google