Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SAVCI Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice tercie osmiletého studia 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SAVCI Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice tercie osmiletého studia 1."— Transkript prezentace:

1

2 SAVCI Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice tercie osmiletého studia 1 vyučovací hodina

3 skupina A skupina B obr.č.1 obr.č.2 Tento savec je endemitem ne jednom ostrově ležícím v Indickém oceánu. Na kterém? Je na tomto obrázku opice?

4 skupina A skupina B obr.č.3 obr..č.4 Žije tento savec také u nás volně v přírodě? Jakým způsobem si hyena označuje revír?

5 skupina A skupina B obr.č.5 obr.č.6 Ve které zoogeografické oblasti žije tento savec? Jak se nazývají dýchací orgány tohoto savce?

6 skupina A skupina B obr.č.7 obr.č.8Kolik váží tento náš nejmenší savec? Víte, jak dlouho trvá březost tohoto savce?

7 skupina A skupina B obr.č.9 obr.č.10 Čím se tento savec živí? Ve které zoogeografické oblasti žije tento savec?

8 skupina A skupina B obr.č.11obr.č.12 Který jiný druh této šelmy žije v ČR? Jak se od sebe oba druhy liší? Je na obrázku medvědovitá šelma?

9 skupina A skupina B obr.č.13 obr.č.14Víte, jakou rychlostí může běžet tento savec? Je tento savec obyvatelem pralesa?

10 skupina A skupina B obr.č.16obr.č.15 Múžeme se s tímto savcem setkat při návštěvě Venezuely? Můžeme se s tímto savcem setkat při návštěvě USA?

11 skupina A skupina B obr.č.18 obr.č.17 Víte, co nejčastěji tento savec spokojeně žvýká? Mohli se s tímto koněm setkat mongolští kočovníci? A návštěvníci ZOO Praha ?

12 skupina A skupina B obr.č.20 obr.č.19 Víte, kam utíká tento savec, pokud mu hrozí nebezpečí? Ve znaku kterého českého města najdeme tohoto savce?

13 Použité obrázky : obr.č.1 : http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id10453/?taxonid=32025 obr.č.2 : http://www.velcisavci.estranky.cz/fotoalbum/primati/outlon-vahavy/vahavy.jpg.-.html obr.č.3 : http:/http://www.wildlife-pictures-online.com/hyena-knp01.html/www.vysocina- news.cz/clanek/los-evropsky-na-vysocine/ obr.č.4 : http://www.wildlife-pictures-online.com/hyena-knp01.html obr.č.5 : http://zazraky-vsehomira.blog.cz/1106/jezura-australska obr.č.6 : http://www.svetkosatek.estranky.cz/clanky/kytovci/delfin-skakavy.html obr.č.7 : http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/the-guardian-mapa-sloni-dna-odhaluje-stezky- paseraku-slonoviny obr.č.8 : http://www.wildanimalsonline.com/mammals/meerkat.php obr.č.9 : http://www.publicdomainpictures.net/view- image.php?image=5810&picture=meerkat&large=1&jazyk=CS obr.č.10 : http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id65866/ obr.č.11 : http://www.fotoaparat.cz/image/12022 obr.č.12 : http://www.pappito.com/film/rozsomak-avagy-miert-ne-lopjunk-felkesz-filmet/ obr.č.13 : http://zazraky-vsehomira.blog.cz/1106/gepard obr.č.14 : http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id49350/?taxonid=32275 obr.č.15 :http://zvirectvoo.blog.cz/1004/chudozubi-luskouni-zajicovci obr.č.16 : http://www.lidovky.cz/puma-radi-na-hranicich-s-polskem-dne- /ln_zahranici.asp?c=A090322_142811_ln_zahranici_mel obr.č.17 : http://ctyri-blazni.blog.cz/0803/panda-velka obr.č.18 : http://www.ezoo.cz/zvire.php?zvire_id=156 obr.č.19 : http://www.zoozlin.eu/cz/zvirata-a-expozice/zvirata.html?zvire=kapybara obr.č.20 : http://ucivo.webnode.cz/album/sudokopytnici/drabar-sudokopytnici-velbloudoviti-jpg/

14 Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Poznámky pro učitele jsou vloženy jako samostatná příloha ve formátu.pdfsamostatná příloha


Stáhnout ppt "SAVCI Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice tercie osmiletého studia 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google