Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jižní Asie. Přečtěte si text a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní Asie patří.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jižní Asie. Přečtěte si text a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní Asie patří."— Transkript prezentace:

1 Jižní Asie

2 Přečtěte si text a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní Asie patří mezi chudé. Potýkají se s řadou problémů, které my v České republice nemusíme řešit. Uveď alespoň čtyři z nich. 3.Život obyvatel v této části světa výrazně ovlivňuje náboženství. Jaká náboženství lidé v tomto regionu vyznávají a co jsi o nich zjistil nebo už o nich víš? (např. odívání, pohřbívání, zakázané potraviny, společenská pravidla…)

3 Jihovýchodní Asie

4 Pracuj s mapou v atlase a mapou oblastí Asie. Část států JV Asie leží na pevnině a část patří mezi státy souostrovní nebo ostrovní. Rozděl je do těchto skupin. Podnebí v této části Asie je monzunové, které je typické vydatnými letními dešti. Které plodině budou tyto podmínky vyhovovat? Který ze států je evropskými turisty nejnavštěvovanější? Textil a elektrotechnika ze Singapuru, Malajsie, Indonésie nebo Thajska je pro nás velmi levná. Proč zde dokážou vyrábět tak levně? Nejbohatšími státy oblasti jsou Singapur a Brunej. Odkud jejich bohatství pochází?


Stáhnout ppt "Jižní Asie. Přečtěte si text a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní Asie patří."

Podobné prezentace


Reklamy Google