Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s. tel.: +420 38 700 91 91 mail: Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s. tel.: +420 38 700 91 91 mail: Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s."— Transkript prezentace:

1 Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s. tel.: +420 38 700 91 91 mail: humpal@transoft.cz Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s. tel.: +420 38 700 91 91 mail: humpal@transoft.cz

2 Celní informační systém TranSoft a.s. je od roku 1994 dodavatelem Celní správy MF ČR na software pro celní řízení. Celní Informační Systém představuje – 8 základních a 12 pomocných evidencí, pokladny a účetní evidence celních dluhů – 300 x CÚ (LAN) + 8 x CŘ + IC (SQL) + WAN – on-line přenosy TCP, informací o firmách a čerpání kvót mezi 200 CÚ a IC GŘC – deset milionů JCD + 100-200 mld Kč ročně – desítky až stovky MB dat na každém z 300 CÚ

3 Celní služby STANDARD Základní informace Je to síťová databázová aplikace pro MS DOS, což zajišťuje jak možnost zpracování velkého množství dat, tak zároveň jednoduchou obsluhu, stabilitu i malé hardwarové nároky. Systém umožňuje vystavení základních dokladů pro celní řízení (JCD + související dokumenty) a jejich export v elektronické podobě. Zdarma plně funkční časově omezená verze. Kromě základní verze je k dispozici i rozšíření o tzv. odpisky (ZCP, SCP a AZS).

4 Pořizování dokladů Zadávané údaje, včetně vazeb mezi nimi, jsou ověřovány a event. formátovány stejně jako v systému Celní správy, takže prakticky nelze udělat formální chybu. Kromě uživatelské příručky jsou k dispozici texty celního zákona a souvisejících předpisů, při pořizování se zobrazuje nápověda k danému odstavci. Libovolný dokument je možno uložit jako masku pro opětovné použití, takže není nutno opakovaně zapisovat shodné údaje.

5 Číselníky Kvůli kontrolám obsahuje systém i všechny potřebné číselníky, které jsou uživateli během pořizování plně k dispozici. Zajišťujeme samozřejmě i jejich aktualizaci. Součástí číselníků je také adresář Vašich firem a kurzovní lístek.

6 Moduly systému Kromě společných funkcí (jako např. výpočet cel. dluhu, údržba adresáře firem a kurzovního lístku) se systém skládá ze tří modulů: Tranzit JCD dovoz JCD vývoz

7 Modul Tranzit Umožňuje vystavení: – TCP pro národní tranzit – TCP pro společný tranzit – ložných listů – odpovídajících záručních listin Lze nastavit generování vlastní číselné řady, pokud ji máte přidělenou celním úřadem. Je možné uzavírat TCP a evidovat tak neuzavřené tranzity.

8 Modul Tranzit Nápověda v pořizování TCP:

9 Modul JCD dovoz Umožňuje vystavení: – dovozní JCD (včetně doplňkových s až 997 položkami) – deklarace údajů o celní hodnotě – záruční listiny – odpisky zjednodušeného celního postupu – odpisky souhrnného celního prohlášení Při pořizování se počítá orientačně celní dluh. Je možno rozpočítat hromadně dopravné. Lze exportovat JCD i ve formátu ZCP dovoz.

10 Modul JCD dovoz Pořizování položky dovozní JCD:

11 Modul JCD dovoz Volby po uložení dovozní JCD:

12 Modul JCD vývoz Umožňuje vystavení: – vývozní JCD – EUR – CMR – odpisky zjednodušeného celního postupu – rozpisky aktivního zušlechťovacího styku Je možno rozpočítat hromadně dopravné. Lze exportovat JCD i ve formátu ZCP vývoz.

13 Modul JCD vývoz Volby po uložení vývozní JCD:

14 Elektronické celní řízení Systém umožňuje exportovat všechny uvedené druhy dokladů do souboru ve formátu požadovaném Celní správou. U každého modulu lze nastavit adresář, kam se mají tyto soubory ukládat. Z tohoto adresáře je pak lze zkopírovat na disketu, odeslat e-mailem nebo je přenášet na celní úřad automaticky on-line pomocí VAN operátora.

15 Technické údaje Minimální hardwarové nároky: PC i386, 4 MB RAM EMS, 25 MB HDD Operační systém podporující DOS, tedy včetně Windows95 / 98 i NT Lze využít libovolný typ sítě umožňující sdílení souborů. Prakticky neomezené množství jak zpracovávaných dokladů, tak současně pracujících uživatelů.

16 Ceník licencí pro neomezený počet stanic jedné LAN sítě Trial verze (do 31.1.2001) zdarma Cena základní verze 900,- Kč Cena rozšířené verze1300,- Kč Registrační klíč pro trial verzi 1000,- Kč Dodatečné rozšíření o odpisky 500,- Kč Aktualizace číselníků 500,- Kč Úprava na objednávku dle dohody Zaručen upgrade při změně legislativy cena dle rozsahu cca 300,- až 500,- Kč

17 Závěr Jedná se o jednoduché a levné řešení pro firmy, které nevyžadují návaznosti na pokladny, fakturaci a skladovou evidenci. Systém umožňuje zpracovávat velké objemy dat s využitím síťového provozu a pokrývá deklarantské potřeby firmy i s ohledem na elektronické celní řízení. Vzhledem k ostatním aktivitám naší firmy je zajištěna aktuálnost i 100% kompatibilita vůči Celní správě.

18 Kontakt Trial verze zdarma ke stažení na adrese www.transoft.cz nebo www.ncts.cz v sekci Produkty -> Software -> Celní služby. Objednat ostatní verze, rozšíření nebo registraci možno na faxovém čísle +420 38 700 91 01. Dodání obratem na dobírku. TranSoft a.s. Vrbenská 2082, České Budějovice 370 21 tel. : +420 38 700 91 11 mail: tsbox@transoft.cz


Stáhnout ppt "Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s. tel.: +420 38 700 91 91 mail: Celní služby STANDARD Michael Humpál TranSoft a.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google