Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ"— Transkript prezentace:

1 TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ
Odečty spotřeby tepla a vody za rozúčtovací období 3.část Upozornění: Toto elektronické školení slouží k prvotnímu seznámení s problematikou odečtů spotřeby tepla a vody. Některé formuláře a pokyny jsou uvedeny ve formě z minulých let – přesné pokyny jsou uvedeny v Obecné instrukci pro provádění odečtů spotřeby tepla a vody a budete s nimi seznámeni při školení v sídle firmy

2 MONTÁŽ ITN

3 Montáže ITN Typy těles: ČLÁNKOVÁ: K0 K1 K3 KALOR SLAVIA PLECH. SLAVIA
DESKOVÁ: KOUP. ŽEBŘÍKY: 10 11 20 21 22 33

4 Montáže ITN montážní bod: 1/2 1/2 1/4 3/4

5 Montáže ITN montážní bod:

6 Montáže ITN Vlastní montáž:

7 Montáž elektronického ITN-Siemens Memotron 3

8 Montáž elektronického ITN-Siemens Memotron 3

9 Rekapitulace

10 Odečty - shrnutí Vyplňujte všechny požadované údaje podle pokynů před započetím práce. V různých lokalitách a objektech se mohou požadavky správců velmi lišit, např. odečítat pouze RTN. Pište vždy celé datum, včetně letopočtu. Je to velmi důležité pro archivaci a vyřizování stížností. Všechny Vaše poznámky musí být jednoznačné. Je například rozdíl, jestli topné těleso v místnosti chybí nebo není-li na tělese RTN. Pokud není RTN přístupný k odečtu je nutno poznamenat “nepřístupný RTN”. Je-li to možné, chybějící RTN nainstalujte. Nové montáže poznamenat “ nová montáž” s uvedením typu a velikosti radiátoru. Ve všech případech, kdy je předpoklad, že se do bytu bude muset znovu ( nefunkční či otočený vodoměr, termostatický ventil) ZAPSAT TELEFONNÍ SPOJENÍ!!

11 Odečty - shrnutí Odečty zapisovat vždy k správnému přístroji ( vedle jeho v.č.) Psát čitelně V případech, kdy si nevíte rady zavolat vedoucímu odečtů Pokud je něco v nepořádku - výstižně to popsat do formuláře. Nekomentujte hlasitě, pokud se Vám něco nepodaří, napravte vše v klidu. Montážní bedny, trubičky atd. nikdy nedávejte v bytě na čistá místa, např. postel atd. Jestliže způsobíte nějakou škodu, proveďte o ní krátký zápis, který podepíšete a necháte si jej podepsat od uživatele bytu. Důležité je vypsat rozsah škod. Pokud možno okamžitě informujte kompetentní osoby na mobilní telefon – čísla jsou uvedena v každých deskách.


Stáhnout ppt "TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ"

Podobné prezentace


Reklamy Google