Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Produkční zahrady Pražského hradu. Zahrady se nacházejí za Jízdárnou a jejich zeleninové záhony, ovocné stromy, květiny i skleníky neustále střeží vojáci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Produkční zahrady Pražského hradu. Zahrady se nacházejí za Jízdárnou a jejich zeleninové záhony, ovocné stromy, květiny i skleníky neustále střeží vojáci."— Transkript prezentace:

1 Produkční zahrady Pražského hradu

2 Zahrady se nacházejí za Jízdárnou a jejich zeleninové záhony, ovocné stromy, květiny i skleníky neustále střeží vojáci. Pouze na začátku září 2010 byl krátce umožněn vstup veřejnosti - za cenu dvouhodinové fronty.

3 Úvodním dojmem v rozlehlém prostranství je netradiční pohled na katedrálu a na celé okolí Hradu.

4

5

6 Ovoce ze stromů, zeleninu ze záhonů i med z Masarykova včelína, který je funkční od roku 1934, konzumuje např. prezidentova rodina.

7 Pro jablíčka to hlava státu nemá daleko. V této empírové vile, kterou v 19. stol. dal vystavět pražský chirurg Lumbe, je totiž od roku 2005 prezidentův byt.

8 Ve velkých sklenících se v zahradě pěstují rostliny, sloužící pak k výzdobě na hradních akcích.

9

10

11

12

13

14

15

16 V areálu je ukryto i zahradní jezírko, ve kterém se obloha odráží již od časů Rudolfa II…

17 …zatímco za nedalekou zdí zahrady projíždí současná tramvaj.

18 Praha, 5. 9. 2010 © Dagmar Frgalová


Stáhnout ppt "Produkční zahrady Pražského hradu. Zahrady se nacházejí za Jízdárnou a jejich zeleninové záhony, ovocné stromy, květiny i skleníky neustále střeží vojáci."

Podobné prezentace


Reklamy Google