Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Grafické studio Ten dělá to a ten zas tohle FINANČNÍ GRAMOTNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Grafické studio Ten dělá to a ten zas tohle FINANČNÍ GRAMOTNOST."— Transkript prezentace:

1 Grafické studio Ten dělá to a ten zas tohle FINANČNÍ GRAMOTNOST

2 GRAFICKÉ STUDIO Pomůcky k výrobě vizitek: papíry A4 – na učitelském stole noviny – na učitelském stole pravítka tužky nůžky lepidla pastelky kontejner na papír – na zbytky novin dvě krabice na odkládání hotových vizitek – pro Individualisty a Specialisty Žáci budou vyrábět vizitky:

3 GRAFICKÉ STUDIO Úkoly – výrobní postup vizitky 1.Ze stolu učitele odebrat jeden kus papíru A4. 2.Rozměřit a rozkreslit na přinesený papír A4 obdélníky 7 x 4 cm. 3.Nastříhat rozkreslené obdélníky. 4.Ze stolu učitele odebrat jeden kus novin. 5.Najít v přineseném textu písmena a zakroužkovat je. 6.Vystříhat zakroužkovaná písmena. 7.Zbytek textu po vystřižení písmen potřebných pro jednu vizitku ihned zmačkat a jít ho vyhodit do odpadkového koše. 8.Nalepit na každou kartičku písmena tak, aby tvořila celé dohodnuté slovo. 9.Barevně s pomocí pravítka namalovat kolem nalepeného slova ozdobný obdélníkový rámeček. 10.Každou vyrobenou vizitku zvlášť donést na stůl učitele do krabice označené vaší skupinou.

4 GRAFICKÉ STUDIO Dvě skupiny žáků budou vyrábět vizitky podle těchto pravidel: Specialisti: Rozdělíte si úkoly ve skupině tak, aby každý vykonával jen jeden úkol, na který se specializuje. Spolupracujte navzájem tak, abyste společně vytvořili co nejvíce vizitek. Začněte poradou, na které si rozdělíte, kdo bude co dělat. Individualisti: Každý z vás s každou vizitkou postupně vykoná všechny úkoly. Teprve po vytvoření jedné vizitky pokračuje výrobou další. Nesmíte si navzájem pomáhat, jinak přijdete o práci.…

5 GRAFICKÉ STUDIO Rozdělení do 2 stejně početných skupin: Individualisti - Specialisti Zvolte si název vaší skupiny dlouhý 5 písmen, který bude na vašich vizitkách!

6 GRAFICKÉ STUDIO Hodnocení: dodržování pravidel aktivita Vaše výroba vizitek začíná právě teď a končí 5 minut před koncem hodiny!

7 GRAFICKÉ STUDIO Úkoly – výrobní postup vizitky 1.Ze stolu učitele odebrat jeden kus papíru A4. 2.Rozměřit a rozkreslit na přinesený papír A4 obdélníky 7 x 4 cm. 3.Nastříhat rozkreslené obdélníky. 4.Ze stolu učitele odebrat jeden kus novin. 5.Najít v přineseném textu písmena a zakroužkovat je. 6.Vystříhat zakroužkovaná písmena. 7.Zbytek textu po vystřižení písmen potřebných pro jednu vizitku ihned zmačkat a jít ho vyhodit do odpadkového koše. 8.Nalepit na každou kartičku písmena tak, aby tvořila celé dohodnuté slovo. 9.Barevně s pomocí pravítka namalovat kolem nalepeného slova ozdobný obdélníkový rámeček. 10.Každou vyrobenou vizitku zvlášť donést na stůl učitele do krabice označené vaší skupinou.

8 GRAFICKÉ STUDIO Vyhodnocení aktivity Kdo vyrobil víc vizitek? Individualisti - specialisti? Proč? Kdo přesněji dodržoval pravidla? Jaké výhody měli Individualisti? Jak se vám pracovalo? Jaké výhody měli Specialisti? Jak se vám pracovalo? Jaké nevýhody má specializace? V jakém typu firmy byste chtěli pracovat? Proč?

9 GRAFICKÉ STUDIO Zdroj: SKOŘEPA, Michal; SKOŘEPOVÁ, Eva. Finanční a ekonomická gramotnost pro základní školy a víceletá gymnázia: Manuál pro učitele. Praha: Scientia, 2008. 197 s. Autor: Mgr. Pavel Papežík, vytvořeno v říjnu 2012, určeno pro 9. ročník ZŠ, předmět Finanční gramotnost, vzdělávací oblast Člověk a společnost, vzdělávací obor Výchova k občanství, tematický okruh Stát a hospodářství.


Stáhnout ppt "Grafické studio Ten dělá to a ten zas tohle FINANČNÍ GRAMOTNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google