Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracování dokumentů www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Klára Masařová Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracování dokumentů www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Klára Masařová Název."— Transkript prezentace:

1 Zpracování dokumentů www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_BC 1001 Stupeň a typ vzděláníStřední odborné vzdělávání Vzdělávací oborInformační služby, Ekonomika a podnikání Tematický okruhZpracování dokumentů Druh učebního materiáluVýukové materiály Cílová skupinaŽáci středních škol AnotaceKombinovaný výukový materiál pro žáka. Procvičování správného používání odkazů a zpracování použitých pramenů v seminárních pracích. Klíčová slovaAplikace normy ČSN ISO 690:2011, bibliografické citace, odkazy, příklady Datum30. 8. 2012

2 Zpracování dokumentů Při zpracovávání jakýchkoliv dokumentů nebo jejich částí (v některém z dostupných textových editorů) vycházíme: –nejen z pravidel českého pravopisu, –typografických zásad –ale i z citačních norem Na dalším snímku doplňte chybějící informace.

3 Jasné oddělení vlastních myšlenek od převzatých je záležitostí ….., dodržení ….. ….. a odborné úrovně autora. V textu práce odkazujeme na dokument, ze kterého …... Bibliografická citace je souhrn údajů o citovaném dokumentu, umožňující jeho jednoznačnou … (týká se i obrazového materiálu). Odkazem na citace se rozumí ………. v textu práce na citaci, uvedenou v …….. ……….. (odborná publikace, periodikum, internet, jiný dokument nebo pramen). Provádí-li se odkaz na určité části dokumentu, je nutno uvést i čísla ……….. ETIKY AUTORSKÝCH PRÁV CITUJEME IDENTIFIKACI ODVOLÁNÍ JINÉM ZDROJI STRÁNEK

4 Pro všechny bibliografické citace se používá jednotný styl, formát a interpunkce. Obr. 1 Otevřená kniha. Zdroj: KRATOCHVÍL, Petr. [cit. 2012-07-28]. Dostupný pod licencí Public Domain Pictures.net na WWW: http://www.publicdomainpictures.net/view- image.php?image=592&picture=kniha http://www.publicdomainpictures.net/view- image.php?image=592&picture=kniha Správně uvedená bibliografická citace obrazového materiálu z volně dostupných zdrojů (např. Creative Commons, Public domain a Royalty free aj. Další ukázky

5 „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Klára Masařová.“ www.zlinskedumy.cz Bibliografie ČSN ISO 690. Informace a dokumentace – Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů. Praha: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011. Třídící znak 01 0197. PISTORIUS, Vladimír. Jak se dělá kniha: příručka pro nakladatele. 3., dopl. a přeprac. vyd. Příbram: Pistorius. ISBN 978-808-7053-508.


Stáhnout ppt "Zpracování dokumentů www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Klára Masařová Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google