Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1.Historie Libor Mašek, Nestlé Professional 1.Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group 1.Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1.Historie Libor Mašek, Nestlé Professional 1.Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group 1.Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika 1."— Transkript prezentace:

1

2 1.Historie Libor Mašek, Nestlé Professional 1.Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group 1.Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika 1. Historie

3

4 Kdo je Paul Bocuse? Šéfkuchař a restauratér Zakladatel cuisine nouvelle Pedagog Již 43 let majitel tří michelinských hvězd 1. Historie

5 V roce 1987 založil Paul Bocuse první gastronomickou soutěž, která probíhá před živým publikem. 1. Historie

6 2. Mechanismus

7 Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě Odrazový můstek pro nové talenty, cesta kuchaře za hvězdnou slávou a splněný sen každého kuchaře 2. Mechanismus

8

9 Bocuse d´Or Europe – 20. – v Bruselu Národní kolo je založeno na stejném modelu a stejných pravidlech jako kolo kontinentální Z 20 evropských zemí pouze 12 postoupí do finálového kola Bocuse d’Or ve Francii Velké finále Bocuse d´Or – 2013 v Lyonu 2. Mechanismus

10 České úspěchy Jan Všetečka obsadil 14. místo na celosvětovém finále v Lyonu v roce Ve stejném roce zasedl v porotě velkého finále Marek Raditsch

11 2011 Kuchař roku (WACS Global Chefs Challenge 2013) Bocuse d´Or (Bocuse d´Or Europe) Bocuse d´Or – Kuchař roku (Bocuse d´Or Europe WACS Global Chefs Challenge 2013) 3. Národní kvalifikace

12 Národní kvalifikace Bocuse d‘Or – Kuchař roku bude probíhat ve dvou kolech: 1.Semifinálové kolo → z oslovených profesionálů se vybere pouze 8 postupujících do finálového kola 2.Finálové kolo → výběr nejlepšího soutěžícího postupujícího do soutěže Bocuse d’Or Europe 2012 a WACS Global Chefs Challenge 2013 Finálové kolo se uskuteční 10. – v Českých Budějovicích v rámci veletrhu Gastrofest 3. Národní kvalifikace

13 Témata národního kola: 1) Jídlo z ryb filety z mořského jazyka (4 filety z mořského jazyka, 600g – 700g) krevety (600 g) 3 přílohy a omáčka (volný výběr) 2) Jídlo z masa dvě modronohá kuřata z volného výběhu (cca 1,5 kg) 3 přílohy a omáčka (volný výběr) 3. Národní kvalifikace

14 Soutěžní tým:  1 kuchař (k věk minimálně 23 let a starší)  1 commis-chef (k maximálně 22 let a mladší) Každý tým bude připravovat dle stejného zadání a ze stejných surovin Soutěžící musí vždy pracovat směrem k divákům a porotě 3. Národní kvalifikace

15 Suroviny (maso a ryba) budou dodány pořadatelem Předpřipravené produkty nejsou povoleny s výjimkou nenařezané zeleniny (oloupaná a očištěná) a omáčkových základů (např. CHEF - Prémiové fondy) Soutěžící vaří v identických kuchyňských kabinách Soutěž trvá 4 hod 40 min Účastníci začnou startovat postupně v 10 minutových intervalech Hotová jídla pak budou prezentována a hodnocena ve stejných intervalech 3. Národní kvalifikace

16 Co se hodnotí? Kvalita pokrmu Dodržování postupů Prezentace Respektování surovin a jejich správné využití Čistota pracovního místa 3. Národní kvalifikace

17 Porota: 1)Marek Raditsch, prezident Bocuse d´Or Česká republika 2)Miroslav Kubec, prezident AKC Česká republika, WACS Continental Director Europe Central 3)Jan Všetečka 4)Vladislav Stuparič 5)Jens Peter Kolbeck 6)Marek Svoboda + kuchyňský dozor: Jiří Král, Milan Sedlák 3. Národní kvalifikace

18 Soutěžící: 3. Národní kvalifikace

19 Kontakty President Bocuse d’Or Česká republika Marek Raditsch Tel: Odborný partnerZa generálního sponzora Prezident AKC ČR Marketing Manager, Nestlé Professional Miroslav KubecLibor Mašek Tel: Tel:


Stáhnout ppt "1.Historie Libor Mašek, Nestlé Professional 1.Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group 1.Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google