Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_18.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_18."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_18 LV Vojtěch Steklač PaedDr. Tamara Kučerová Anotace: učební materiál obsahuje, životopis a dílo autora Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

2 Vojtěch Steklač 21.10.1945

3 Narodil se v Příbrami. Dětství prožil v Praze. Vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy Byl redaktorem dětských časopisů – Ohníček, Pionýr. Píše především knihy pro děti.

4 Dílo Boříkovy lapálie, příběhy čtyř přátel Boříka, Mirka, Čendy a Aleše. Pekelná třída Dvojčata v akci Jak jsme dělali ohňostroj Jak jsme putovali za dobrodružstvím Jak jsme se učili slušně nadávat

5 Pekelná třída řádí Pekelná třída a ďábelský víkend Holky z první pětky Béďa Dynamit a spol. Mejdan na dálnici Ahoj prázdniny

6 Boříkovy lapálie Bořík je vypravěč příběhu. Až vyroste, chce být detektiv. Jeho rodiče z něj chtějí mít právníka. Čenda je ze všech kluků nejmenší, ale rád se vytahuje. Jako jediný z party není jedináček, má sestřičku. Umí hrát na kytaru.

7 Mirek je velice pečlivý, všechny akce pečlivě promýšlí. S Boříkem se dělí o postavení vůdce party a někdy se o ně pohádají. Sbírá známky Aleš hodně a rád jí a je to na něm vidět. Žije s babičkou, která před ním schovává klíče od špajzu. Jinak ho rozmazluje a bojí se o něj.

8 Pekelná třída a ďábelský víkend Bořík, Čenda, Mirek a Aleš s velkou částí své třídy jedou penzionu, kam je pozvaly spolužačky. Mají za úkol představovat, čím budou za deset let. Přijede i šprt Bohoušek.


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_18."

Podobné prezentace


Reklamy Google