Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.4.00/21.2791 VY_32_INOVACE_495_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.4.00/21.2791 VY_32_INOVACE_495_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:"— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.4.00/21.2791 VY_32_INOVACE_495_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník: 8. ročník Klíčová slova: Řády savců – šelmy lasicovité, znaky, zástupci Autor: Mgr. Pavlína Pohludková Vzdělávací zařízení: Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400 Pionýrů 400, 738 02 Frýdek –Místek Anotace : výuková prezentace určena pro interaktivní tabuli, na niž je přehrána z flash disku Ověřeno ve výuce dne: 18.10. 2011

2 Šelmy lasicovité (Nebo také kunovité)

3 Šelmy lasicovité Mají drobné,protáhlé tělo s krátkýma nohama. Mají drobné,protáhlé tělo s krátkýma nohama. Většinou loví hlodavce a ptáky. Většinou loví hlodavce a ptáky. Některé mají pachové žlázy. Některé mají pachové žlázy.

4 Lasice kolčava Žije u nás. Žije u nás. Loví hlavně myši a hraboše. Loví hlavně myši a hraboše.

5

6 Lasice hranostaj Na jaře a v létě má rezavou barvu,v zimě je bílá (černá špička ocasu). Na jaře a v létě má rezavou barvu,v zimě je bílá (černá špička ocasu). Tato kožešina zvaná „HERMELÍN“ byla ozdobou královských plášťů. Tato kožešina zvaná „HERMELÍN“ byla ozdobou královských plášťů.

7

8 Kuna skalní Žije u lidských sídel. Žije u lidských sídel. Na hrudi má bílou skvrnu. Na hrudi má bílou skvrnu.

9

10 Kuna lesní Na hrudi má nažloutlou skvrnu. Na hrudi má nažloutlou skvrnu.

11 Tchoř tmavý Žije v lesích a na polích. Žije v lesích a na polích. Je známý svým páchnoucím sekretem obřitních žláz. Je známý svým páchnoucím sekretem obřitních žláz.

12

13 Jezevec lesní Má šedobílé mohutné tělo. Má šedobílé mohutné tělo. Je to všežravec. Je to všežravec.

14

15 Vydra říční Je přizpůsobena životu ve vodě. Je přizpůsobena životu ve vodě. Mezi prsty má plovací blány a ocasem kormidluje. Mezi prsty má plovací blány a ocasem kormidluje. Živí se rybami. Živí se rybami.

16

17 Skunk smradlavý Je černobílý. Je černobílý. V případě ohrožení se skunk otočí zády,postaví se na přední končetiny,zvedne ocas a pokud nepřítele nezastraší,vystříkne na něj páchnoucí tekutinu. V případě ohrožení se skunk otočí zády,postaví se na přední končetiny,zvedne ocas a pokud nepřítele nezastraší,vystříkne na něj páchnoucí tekutinu.

18

19

20 Literatura: http://vkskaut.blog.cz http://vkskaut.blog.cz http://vkskaut.blog.cz http://www.birdphoto.cz http://www.birdphoto.cz http://www.birdphoto.cz http://www.fotoaparat.cz http://www.fotoaparat.cz http://www.fotoaparat.cz http://www.evropskeselmy.estranky.cz http://www.evropskeselmy.estranky.cz http://www.evropskeselmy.estranky.cz www.ezoo.cz www.ezoo.cz www.ezoo.cz www.mezistromy.cz www.mezistromy.cz www.mezistromy.cz www.lesy.cr.cz www.lesy.cr.cz www.lesy.cr.cz www.biolib.cz www.biolib.cz www.biolib.cz http://www.ckrumlov.cz http://www.ckrumlov.cz


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.4.00/21.2791 VY_32_INOVACE_495_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:"

Podobné prezentace


Reklamy Google