Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Petr Kindl VIII.A.. Křižíkova světelná fontána Fontána byla ve 20. století rekonstruována do současné podoby architektem Z. Staškem při příležitosti Všeobecné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Petr Kindl VIII.A.. Křižíkova světelná fontána Fontána byla ve 20. století rekonstruována do současné podoby architektem Z. Staškem při příležitosti Všeobecné."— Transkript prezentace:

1 Petr Kindl VIII.A.

2 Křižíkova světelná fontána Fontána byla ve 20. století rekonstruována do současné podoby architektem Z. Staškem při příležitosti Všeobecné československé výstavy Křižíkova fontána se považuje za evropský unikát. Jejího výsledku je docíleno 3000 trysek, ze kterých proudí voda dodávaná 50 čerpadly. Světelnou hru barev zajišťuje 1248 podvodních reflektorů, které vynikají převážně během večerních představení.20. stoletírekonstruovánaarchitektem Všeobecné československé výstavytrysekvoda čerpadly reflektorůvečerních

3

4 Ice art-ledové sochy  mladá, dynamická společnost, působící v oblasti profesionální výroby ledu. Díky unikátní technologii kontroly procesu zmrazování vody, vyrábí ideálně průzračný led, který není možné získat v domácích nebo amatérských podmínkách. Z takto čirého ledu později vzniká řada ledových produktů.

5

6 Hra na skleničky  Velkým uměním, co se vody týče, je také tzv…Hra na skleničky. Hudebník hraje na skleničky vyskládané za sebou. Jsou to skleničky na šampaňské, které jsou podle toho, jaký chce hudebník vydat tón, různě naplněné VODOU.

7 Akvarel  Akvarel je malba, při které se používá barva rozpustná ve vodě (vodová barva). Maluje se na různé povrchy, nejčastěji se používá papír, ale i papyrus, plast nebo kůže, látka dřevo a plátno. Vodová barva se obvykle kryje a tak podklad obvykle prosvítá

8 KONEC!


Stáhnout ppt "Petr Kindl VIII.A.. Křižíkova světelná fontána Fontána byla ve 20. století rekonstruována do současné podoby architektem Z. Staškem při příležitosti Všeobecné."

Podobné prezentace


Reklamy Google