Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ZEMĚPIS 8. ročník
2
ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ROSTLINNÁ VÝROBA
Předmět: Zeměpis Ročník: 8. Vypracovala: Mgr. Jana Závodná
3
2 OBORY: 1. ROSTLINNÁ VÝROBA
2. ŽIVOČIŠNÁ VÝROBA - VLIV PŘÍRODNÍCH PODMÍNEK (PODNEBÍ, NADMOŘSKÁ VÝŠKA, RELIÉF, PŮDY....)
4
ZEMĚDĚLSKÁ PŮDA ORNÁ PŮDA, LOUKY, PASTVINY, SADY, VINICE, CHMELNICE
5
ROSTLINNÁ VÝROBA OBILOVINY, CUKROVKA, BRAMBORY, CHMEL, VINNÁ RÉVA, OVOCE, ZELENINA, ŘEPKA DOVOZ SUBTROPICKÉHO A TROPICKÉHO OVOCE VÝVOZ SLADOVNICKÉHO JEČMENE ZMĚNA OSEVNÍCH PLOCH (VÍCE ŘEPKY)
6
ZEMĚDĚLSKÉ VÝROBNÍ TYPY
OBILNÁŘSKO – KUKUŘIČNO -ŘEPAŘSKÝ OBILNÁŘSKO - ŘEPAŘSKÝ BRAMBORÁŘSKÝ PÍCNINÁŘSKÝ
7
OBILNÁŘSKO – KUKUŘIČNO -ŘEPAŘSKÝ
ČERNOZEMĚ, DO 200m, PRŮMĚRNÁ TEPLOTA 8-9°C PŠENICE, KUKUŘICE, CUKROVKA, VINNÁ RÉVA, OVOCE, ZELENINA ČESKÁ TABULE, MOR. ÚVALY
8
OBILNÁŘSKO - ŘEPAŘSKÝ TYP
HNĚDOZEMĚ POLABÍ, HORNOMORAVSKÝ ÚVAL, SLEZSKÁ NÍŽINA PŠENICE, ŽITO, JEČMEN, KUKUŘICE, VINNÁ RÉVA, CHMEL, OVOCE, ZELENINA
9
BRAMBORÁŘSKÁ OBLAST VRCHOVINY DO m, ČESKOMOR. VRCHOVINA, STŘEDOČESKÁ VRCH., PLZEŇSKO PAHORKATINA, KARLOVARSKÁ VRCHOVINA BRAMBORY, ŽITO, OVES, LEN
10
PÍCNINÁŘSKÁ OBLAST NAD 700 m, LOUKY, PASTVINY, LEN, JEČMEN
11
OSTATNÍ PLODINY CHMEL - ŽATECKO, LOUNSKO, RAKOVNICKO
VINNÁ RÉVA - MĚLNÍK, MOR. ÚVALY
12
ZÁPIS POZNÁMEK ZEMĚDĚLSTVÍ
-2 OBORY:ROSTLINNÁ A ŽIVOČIŠNÁ VÝROBA -ZEMĚDĚLSKÁ PŮDA ( ORNÁ PŮDA, LOUKY, PASTVINY, SADY, VINICE, CHMELNICE) ROSTLINNÁ VÝROBA 4 ZEMĚDĚLSKÉ VÝROBNÍ TYPY: 1. OBILNÁŘSKO-KUKUŘIČNO-ŘEPAŘSKÁ OBLAST ČERNOZEMĚ POLABÍ, MORAVSKÉ ÚVALY 2. OBILNÁŘSKO-ŘEPAŘSKÁ OBLAST-HNĚDOZEMĚ POLABÍ, HORNOMOR. ÚVAL, SLEZSKÁ NÍŽ.
13
3. BRAMBORÁŘSKÁ OBLAST - ČESKOMOR. VRCH., STŘEDOČ. PAH., PLZEŇSKÁ PAH., KARLOVAR. VRCH.
4. PÍCNINÁŘSKÁ OBLAST - NAD 700m, LOUKY, PASTVINY, LEN, JEČMEN
14
Téma: ZEMĚDĚLSTVÍ ČR - 8. roč.
Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional SMART Notebook Zoner - České kliparty 1, 2, 3 Autor: Mgr. Jana Závodná ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.