Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ekonomický informační system premieR - INSTALACE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ekonomický informační system premieR - INSTALACE"— Transkript prezentace:

1 Ekonomický informační system premieR - INSTALACE
Ing. Jitka Zborková, Ph.D. Účetní informační systém cvičení 1

2 EKONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTEM PREMIER
Zpracování souvislého případu lze řešit ve Vámi vybraném účetním programu. Demonstrační příklad včetně jeho řešení a metodiky zpracování je řešen v ekonomickém a účetním programu PREMIER. Společnost PREMIER Systém a.s. vznikla v roce 1998 jako česká firma, producent informačních a ekonomických systémů. Společnost vyrábí a distribuuje vlastní ekonomický informační systém PREMIER pro řízení podniků a firem. PREMIER systém je komplexní informační a ekonomický software (ERP systém) pro řízení menších a středních podniků vhodný bez ohledu na obor a typ firmy.

3 EKONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTEM PREMIER
Program PREMIER systém je třeba si nejprve stáhnout ze stránek společnosti a nainstalovat. Stránky společnosti naleznete na:

4 PREMIER – verze start / demo / trial
Vlastní stažení programu najdeme na záložce Ke stažení – Premier System START / DEMO / TRIAL. START – plně funkční verze omezená množstvím zápisů, DEMO – po překročení zápisů, pokud pokračujeme bez licence, TRIAL – verze programu na vyzkoušení po časově omezenou dobu;

5 PREMIER – možnosti stažení programu
Program PREMIER je možné nyní stáhnout, či zvolit zaslání CD na zadanou adresu. Pro naše účely zvolíme stažení programu.

6 PREMIER – kontaktní formulář
Následně budete vyzváni k vyplnění kontaktního formuláře. Jediné povinné údaje, jsou označeny červeně, tedy odkud jste na společnost získali kontakt. Vyplnění ostatních údajů je na Vašem uvážení. Následně zvolte Ke stažení.

7 PREMIER – vlastní stažení programu
Nyní se již dostane k vlastnímu stažení programu, zvolte STÁHNOUT.

8 PREMIER – stažení a instalace programu
Následně počítač zahájí stahování, které bude trvat dle rychlosti připojení přibližně 10 – 30 minut. Instalace programu bude uložena buď: do stažených souborů, nebo Vás počítat vyzve s dotazem, kam instalaci uložit. Poté co se instalace stáhne, proveďte její otevření. Je možné, že systém zabezpečení Vašeho počítače, se Vás zeptá, zdali souhlasíte, aby program provedl změny na Vašem počítači (tedy se nainstaloval)  - je třeba potvrdit.

9 PREMIER – jazyk instalace
Nyní zvolte jazyk instalace – čeština a poté klikněte na další.

10 PREMIER – průvodce instalací - přivítání
Nyní Vás přivítá průvodce instalací programu, zvolte další.

11 PREMIER – licenční podmínky
Na další obrazovce jsou uvedeny licenční podmínky, po jejich prostudování je třeba označit, že s nimi souhlasíte a pokračovat dále.

12 PREMIER – cílové uložení programu
Nyní Vás program vyzve s dotazem, kam se má program nainstalovat. Program je možné nainstalovat i na flash disk a mít jej vždy sebou, avšak spouštění programu z flash disku je pomalejší, než když je program uložen přímo na počítači. Zvolte tedy, kam program chcete nainstalovat a pokračujte dále.

13 PREMIER – instalace programu
Program připraven k vlastní instalaci, kterou zahájíte stisknutím instalovat.

14 PREMIER – průběh instalace programu
Program nyní zahájí vlastní instalaci a potřebnou konfiguraci.

15 PREMIER – dokončení instalace programu
Poté, co je instalace programu dokončena, je třeba tuto skutečnost programu potvrdit, pomocí tlačítka DOKONČIT.

16 PREMIER – program v nabídce START
Nyní je již program instalován, jeho zástupce můžeme najít na ploše, nebo v nabídce START – PREMIER SYSTEM X5.

17 PREMIER – spuštění programu
Pokud je vlastní instalace v pořádku, tak je možné provést vlastní spuštění programu. Při každém spuštění je třeba buď provést registraci licence (v případě, že ji máme zakoupenou), nebo zvolit možnost pokračovat ve verzi START / DEMO / TRIAL.

18 PREMIER – jméno a heslo V programu nejsou zadána uživatelská jména, ani hesla. Přihlásíme se jako uživatel SUPERVISOR – již přednastaveno, bez hesla. Pouze stiskněte OK.

19 PREMIER – volba účetní jednotky
A nyní již jsme ve vlastním programu, kde si můžete zvolit svou účetní jednotku (podnik), který chcete účtovat. Dosud nemá žádný podnik nemáme založený, takže účetní jednotky jsou zatím prázdné. Program zavřeme pomocí KŘÍŽKU, nebo klávesy ESC

20 PREMIER A FLASH DISK Na flashdisku stačí spustit soubor premier.exe
Program PREMIER lze instalovat (nebo přesunout celou složku premier) i na flash disk nebo přenosný HDD a používát na jakémkoliv PC/Notebooku vložením do USB. Vše tedy můžete přenášet v kapse. Na flashdisku stačí spustit soubor premier.exe  Na flashdisku stačí spustit soubor premier.exe  Nebo můžete postupovat následovně: na flash disku budete mít SLOŽKU S NÁZVEM PREMIER zde najděte položku s názvem PREMIER, její TYP MUSÍ BÝT APLIKACE! jejím otevřením spustíte program.

21 PREMIER A FLASH DISK Na flashdisku stačí spustit soubor premier.exe
Nebo můžete postupovat následovně: na flash disku budete mít SLOŽKU S NÁZVEM PREMIER zde najděte položku s názvem PREMIER, její TYP MUSÍ BÝT APLIKACE! jejím otevřením spustíte program.

22 VOLBA ÚČETNÍ JEDNOTKY

23 A) SVATEBNÍ SALÓN Předmět podnikání:
organizování svateb, soukromých a firemních večírků, nákup a prodej svatebních šatů a doplňků;

24 B) CHOVATELSKÉ POTŘEBY AKVA-TERA
Předmět podnikání: návrh a realizace akvárií a terárií, nákup a prodej akvarijních a terarijních živočichů;

25 C) JAZYKOVÁ ŠKOLA Předmět podnikání:
nabídka jazykových kurzů a překladatelská činnost, nákup a prodej jazykových učebnic;

26 D) MATEŘSKÁ ŠKOLKA Předmět podnikání: hlídání a výchova dětí,
nákup a prodej biocukrovinek;

27 Vaše úkoly – úvodní cvičení
Rozhodněte o své obchodní firmě, stanovte své sídlo a dle toho určete, jaký soud bude pro Vás rejstříkovým soudem. Zjistěte, jaké živnostenské oprávnění budete potřebovat. Na internetu nalezněte a vyplňte žádost o vydání živnostenského oprávnění. Sepište společenskou smlouvu / zakladatelskou listinu Vaší společnosti. Nainstalujte si program PREMIER.

28 Děkuji za pozornost 


Stáhnout ppt "Ekonomický informační system premieR - INSTALACE"

Podobné prezentace


Reklamy Google