Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/03.0006 15. října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/03.0006 15. října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec."— Transkript prezentace:

1 Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/03.0006 15. října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec

2 Identifikace projektu Název projektu: Nové moduly pro řízení inovací Registrační číslo: CZ.1.07/3.2.02/03.0006 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt byl podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Doba realizace: 03/2012 – 10/2013

3 Cíle projektu Zvýšit informovanost a kvalifikaci manažerů, vedoucích pracovníků a dalších zaměstnanců firem v oblastech: 1.Výzkum, vývoj a inovace. 2.Kapitálové zdroje. 3.Související právní problematika.

4 Cílová skupina Dle projektové žádosti: Účastníci dalšího profesního vzdělávání. Primárně manažeři a vedoucí pracovníci. Oblast zpracovatelského průmyslu, přesah do ostatních odvětví. Zapojení v rámci realizace: Dominantně firmy ze zpracovatelského průmyslu. Poradenská společnost z oblasti výzkumu a vývoje. Zástupci technických fakult ZČU. Producenti webových aplikací. Startující strojírenská firma s inovačním potenciálem. Profesní sdružení.

5 Realizované aktivity Tvorba základní verze výukových materiálů – 3 moduly. Pilotní ověření s cílovou skupinou. Finální podoba výukových materiálů. Udržitelnost 3 roky (od 11/2013).

6 Pilotní ověření – důraz na osobní přístup Prezenční výuka: obecná prezentace projektu a jednotlivých modulů (cca 20 osob). Individuální konzultace: Přímo ve firmách, malý okruh účastníků, přímý kontakt a interakce, aplikace učiva přímo na konkrétní problémy firmy/pracovní pozice (1-6 osob, celkem v 5 firmách). → Vysoce individualizovaná výuka s cíleným dopadem na jednotlivce i firmu. MINIMUM TEORIE – MAXIMUM UŽITEČNÝCH INFORMACÍ

7 Pilotní ověření a individuální konzultace

8

9 Klíčová témata Zejména při individuálních konzultacích byla definována témata, která jsou pro firmy v oblasti VVI aktuálně klíčová. Z každé firmy vzešel odlišný podnět – potvrzení správnosti koncepce projektu (= pro cílovou skupinu je klíčový individuální přístup + každá firma má odlišné potřeby→ podnět pro udržitelnost). Důležitá témata – vzešlo z pilotního ověření: Daňové úlevy při financování VVI. Ochrana průmyslového vlastnictví – problematika vlastnictví patentů (společnost x nositel patentu/společník). Správné a včasné využití ekonomických indikátorů při plánování VVI a personálních kapacit. Exit – ukončení podnikatelské aktivity (způsoby odchodu investora do společnosti). Postup při získávání právní ochrany pro výsledky VVI (jaké jsou základní body postupu?). Přesahová témata: např. novelizace civilního práva, interní legislativa, administrativní náročnost využití veřejných zdrojů.

10 Finální výstup Tři výukové moduly: VVI, Kapitálové zdroje, Právní problematika. Tištěná a elektronická verze. Test znalostí i elektronické verze výukových dokumentů jsou volně dostupné na www.rizeniinovaci.cz. Vzdělávací program nabízející kvalifikované, rychlé, přesně cílené a „uživatelsky přívětivé“ informace.

11 Finální výstup: Tištěná verze

12 Finální výstup: Elektronická verze

13 Jak bude projekt pokračovat? Povinná udržitelnost 3 roky. Pokračování v projektových aktivitách – detaily na www.rizeniinovaci.cz. Očekáváme uspořádání několika odborných seminářů. Těžištěm bude výuka formou „individuálních konzultací“. Novinky na projektovém webu. Krátké konzultace s lektory formou e-mailu, telefonu, videokonference. DALŠÍ ÚČASTNÍCI VÍTÁNÍ!

14 Kontakty a další informace www.rizeniinovaci.cz inovace@vvvmost.cz Mgr. Karel Psohlavec inovace@vvvmost.cz Tel.: 777 748 233 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/03.0006 15. října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec."

Podobné prezentace


Reklamy Google