Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příručka chovatele Pracovní činnosti 7. ročník

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příručka chovatele Pracovní činnosti 7. ročník"— Transkript prezentace:

1 Příručka chovatele Pracovní činnosti 7. ročník
Mgr. Zuzana Holemá Skřivánková ZŠ, Liberec, Na Výběžku 118, p. o. vytvořeno: EU – peníze školám CZ.1.07/1.4.00/

2 Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce
Vzdělávací obor: Pracovní činnosti Tématický okruh: Chov základních akvaristických a teraristických zvířat Téma: Příručka chovatele - Péče o pakobylku indickou Anotace: Seznámení se s pravidly péče o pakobylku indickou.

3 Pakobylka indická Caraussius morosus caraussius
Je nenákladný a poměrně snadno udržovatelný hmyz. Vyskytuje se ve všech tropických a subtropických oblastech, převážně ve vlhčích lesních biomech. Nejvíce druhů žije v Indomalajské oblasti.

4 Délka života: asi 12 měsíců.
Dospívání: 4-6 měsíců. Rozmnožování: většina druhů žije v přírodě v populacích složených ze samců i samic a mladí jedinci se líhnou z oplozených vajíček. V chovu, vlivem nižších teplot při líhnutí vajíček vznikají populace samic bez samců, které kladou neoplozená vajíčka. Rozmnožování neoplozenými vajíčky se říká parthenogeneze.

5 Vajíčka pakobylek, která chceš nechat vylíhnout vyber jemnou pinzetou do malé uzavřené nádoby na mírně vlhký substrát (písek, rašelina). Malé pakobylky se vylíhnou se za 3-6 měsíců. Množství vajíček

6 Společnost: Může být chována s různými druhy pakobylek, je-li dost potravy a prostoru. Jako jedinec nevyžaduje společnost jiných pakobylek, ale má ji ráda. Lupenitky

7 Strašilka

8 Zacházení: velmi opatrné
Zacházení: velmi opatrné. Když jsou pakobylky malé je nejlépe na odchyt a přenášení používat jemný štěteček na malování. Co potřebuje k životu: 1.Stravu - čerstvé listy ostružin, voděnky, jahodníku a maliny. Pozor na listy postříkané insekticidem!!

9 Větve se zelenými listy je potřeba udržovat v čerstvé vodě
Větve se zelenými listy je potřeba udržovat v čerstvé vodě. Voda však musí být zakryta folií, aby se pakobylky neutopily. Větve s pakobylkami je potřeba denně rosit mlžítkem na rostliny.

10 2.Velkou a vzdušnou klec – insektárium.
Musí být 3x tak vysoká, jak je dospělá pakobylka dlouhá.

11 Dno klece pokryj papírem, který je potřeba každý týden vyměnit.
Pakobylky mají rády pokojovou teplotu (20-25°C). Klid několik dní před a po svlékání.

12 Zdravotní problémy: Ztráta končetiny: není smrtelná, u mladých jedinců naroste končetina nová. Zvracení a ochablost: je většinou způsobena otravou z potravy. Pakobylka zpravidla uhyne. Svlékání kůže: Při něm doporučuji zvýšit vlhkost prostředí a pakobylky častým rosením. Kanibalismus: Může k němu docházet, pokud jsou pakobylky ve stísněném prostoru a mají nedostatek vody a potravy.

13 Zdroje:


Stáhnout ppt "Příručka chovatele Pracovní činnosti 7. ročník"

Podobné prezentace


Reklamy Google