Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář pracovní parta Zisk účastníka. Zisk z účasti na projektu 1. možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis.) 2. dovednosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář pracovní parta Zisk účastníka. Zisk z účasti na projektu 1. možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis.) 2. dovednosti."— Transkript prezentace:

1 Seminář pracovní parta Zisk účastníka

2 Zisk z účasti na projektu 1. možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis.) 2. dovednosti potřebné pro získání zaměstnání (komunikace, krizové situace, životopis…) 3. šance být náhradník, v případě že nebudete vybrání v první vlně 4. následně dostat kvalitní reference pro další potencionální zaměstnavatele. Diakonie Vsetín je někdy dotazována na tzv. reference na zájemce o zaměstnání u jiných firem – můžeme tím pádem doporučovat 5. naši osobní podporu na udržení či získání trvalého zaměstnání 6. také Diakonie Vsetín bude mít možnost Vás poznat, a je větší šance také u nás získat případně zaměstnán nebo jít do pokračujících projektů 7. můžete budovat dobré jméno pro vaši komunitu i vaši rodinu 8. kredit v komunitě i na městě (ví se, že vybráni budou jen ti nejlepší…) - vyšší pravděpodobnost případného zařazení do podobných projektů 9. rodina bude mít stabilní příjem 10. vyšší možnost získat kvalitnější bydlení 11. výhodnější posuzování před úřady - při případném nástupu na ÚP, splátkové kalendáře 12. vzor pro vaše děti, kterým pomůžete zařadit se do běžného života 13. získáte nové pracovní zkušenosti – tím větší šance na získání zaměstnání 14. nebudete muset chodit na veřejnou službu

3 Každý napište svou představu o zisku z tohoto projektu Každý z vás během 15 minut napíše svou představu co dobrého právě jemu mu může tento projekt dát Podepsat a odevzdejte předákovi

4 Motivace pro účastníky projektu 1. Možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis. + mzda za práce přesčas (až + 50 tis.) - není to samozřejmost (nezaměstnanost) - mnozí si pracně shánějí ke své práci ještě možnost vydělat si přesčasy něco navíc (Př. muzeum) - práce v místě bydliště (mnozí za prací cestují – čas a peníze př. Jarek Lacný) ÚKOL – Spočítejte kolik to Jarka stojí???? (cca 1500,-)

5 Motivace pro účastníky projektu 2. Naše podpora při získání či udržení zaměstnání - měli jsme několik případů, kdy jsme podpořili udržení si zaměstnání (př. kaufland…) - úspěšného absolventa doprovodíme (př. biftek)

6 Motivace pro účastníky projektu 3. Kvalitní reference od nás (Diakonie Vsetín má na veřejnosti dobré jméno) - ty je možno dát jen, když vás poznáme - můžete je psát do životopisů - dostanete na závěr papír s osvědčením, který můžete ukazovat zaměstnavatelům - zvláště účinné pro jiné NNO - VPP

7 Motivace pro účastníky projektu 4. Zaměstnání u Diakonie Vsetín - dobrovolníci - když budeme hledat nové pracovníky budeme vás lépe znát a pokud jste dobří máte větší šanci získat u nás zaměstnání(např. i na DPP – př. natírání oken) - sociální podnik - veřejná služba - VPP

8 Motivace pro účastníky projektu 5. Získáte nové dovednosti výhodné pro získání či udržení zaměstnání - životopis (často první informace se kterou se zaměstnavatel setká př. uklizečky) - lépe budete komunikovat - lépe budete řešit krizové situace - lépe se poznáte - typologie osobnosti

9 Životopis Součásti životopisu (s napsáním či odesláním e-mailem mi může někdo pomoci) viz. vzorový životopis Jméno a příjmení Bydliště Stav + počet dětí Kontakt (telefon + e-mail) Vzdělání (maximální dosažené) Pracovní zkušenost (podle roků) Kurzy vč. ŘP Zdravotní stav Pozice o kterou mám zájem (příp. uvést v průvodním dopise)

10 Váš životopis Úkol: Podle předešlých podkladů napište svůj životopis. My vám s psaním pomůžeme. Když se zajímáte o práci je dobré ihned po počátečních pozdravech předat svůj životopis. Úkol: zkusíme si názorně ukázat. Prosím dobrovolníky.

11 Motivace pro účastníky projektu 6. Výhoda před úřady po 1 roce práce - mohu nastoupit na ÚP + na půl roku více peněz - nemusím na veřejnou službu - obecně mě na úřadu více vycházejí vstříc (jednorázové podpory, splátkové kalendáře …)

12 Motivace pro účastníky projektu 7. Získáte nové pracovní zkušenosti - různé kurzy (vysokozdvižné vozíky, pila, křoviňák …) - profese (zateplování, podhledy…) - důležité do životopisu - můžete využít i na brigádách - můžete využít pro sebe

13 Motivace pro účastníky projektu 8. Dobrá pověst ve městě i v komunitě - ví se, že vybráni budou ti nejlepší - příště se třeba staneš předákem ty - větší šance zařadit se do obdobných dalších projektů (př. sociální podnik)

14 Motivace pro účastníky projektu Vaše otázky?

15 Zítra Sejdeme se zde v 8 hodin Tématem bude: Zisk z projektu pro rodinu a Pravidla a principy pracovní party !!!!! Každý si donese OP !!!!!!

16 Děkuji Vám za pozornost


Stáhnout ppt "Seminář pracovní parta Zisk účastníka. Zisk z účasti na projektu 1. možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis.) 2. dovednosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google